Chivu a câştigat 53 € pe secundă în 2012!

Ultima actualizare:

    Nu se ştie  când va mai juca
Nu se ştie când va mai juca

Cu doar 10 meciuri în care s-a aflat pe teren, Cristi Chivu a avut unul dintre cei mai nefericiţi ani din punct de vedere profesional. Românul o duce însă minunat pe plan financiar, în primele nouă luni din 2012 strângând în conturi peste două milioane de euro.

Leo Messi, Cristiano Ronaldo şi Samuel Eto'o, adică cel mai bine plătiţi jucători din lume, au motive serioase să fie invidioşi pe Cristi Chivu.

Chiar dacă românul are un venit contractual de aproape zece ori mai mic decât cei trei superfotbalişti, fostul căpitan al tricolorilor are un as în mânecă. E vorba despre fabuloasa medie de 53 € câştigaţi în fiecare secundă în care s-a aflat pe teren în 2012 (sau 3.186 € pe minut).

"Timpul trece, leafa merge" pare să fie motto-ul lui Chivu într-un an afectat de accidentări şi de incertitudinea privind viiorul său la Inter. În total, statistica spune că fundaşul milanezilor a fost în vederile antrenorului la 18 meciuri, dar în numai 10 întâlniri a avut ocazia să intre efectiv în focul luptei de pe teren.

Cum n-a fost integralist în toate cele 10 partide, Chivu a aculumat începând cu luna ianuarie doar 714 minute jucate, adică 42.840 de secunde. În schimb, românul şi-a ridicat în fiecare lună salariul ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Astfel, în primele şase luni ale lui 2012, Cristi a pus de-o parte 1.750.000 €, beneficiind şi de termenii vechiului contract cu Inter (3, 5 milioane de euro pe an). În a doua jumătate a anului, a intrat în vigoare noua înţelegere cu gruparea italiană (doar 2,1 milioane de euro pe an), rezultând că, până la începutul lunii octombrie, lui Chivu i-au mai intrat în buzunare aproximativ 500.000 de euro.

Luat la «mişto» de colegii de echipă

Unul dintre coechipierii lui Chivu, portarul Luca Castellazzi, a glumit zilele trecute pe seama unui cojoc cu care fotbalistul român se pozase la un moment dat.

"Trebuie să fii foarte atent la ce-ţi cumperi de îmbrăcat, pentru că vestiarul te judecă mereu. De exemplu, Chivu, care de obicei este foarte rock. L-am văzut însă o dată cu un cojoc, probabil românesc. Cred că avea o valoare sentimentală mare, pentru că altfel...", a spus Castellazzi, răzând de piesa vestimentară de care Chivu era extrem de mândru.

Nu se ştie când va mai juca

Pentru Chivu, sezonul 2012-2013 a însemnat un singur meci, cu Hajduk Split în preliminariile Europa League. Accidentat în partida respectivă, el resimte şi acum fractura suferită la un deget al piciorului drept.

La finalul lunii septembrie, era anunţată întoarcerea lui printre titularii lui Inter, dar problemele au recidivat cu câteva ore înaintea meciului cu Chievo.

Presa italiană a speculat pe seama unei posibile operaţii, care l-ar scoate din circuit o lungă perioadă. Astfel, fundaşul nerazzurrilor va rata sigur derby-ul AC Milan-Inter de mâine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net