Chivu, căpitan la revenirea la Inter

Ultima actualizare:

    Lăudat de  antrenor (Foto: Getty)
Lăudat de antrenor (Foto: Getty)

Cristi Chivu a primit un cadou nesperat cu ocazia revenirii sale în teren după o pauză forţată de aproape cinci luni. Astfel, la meciul Inter – Verona (2-0 ) din optimile Cupa Italiei, românul a purtat în premieră într-o partidă oficială banderola de căpitan a nerazzurrilor.

Nu degeaba unii apropiaţi îl apelează pe Chivu cu porecla „Căpitanul". Chiar şi-acum, pe final de carieră, fotbalistul român continuă să fie logodit cu banderola pe care a purtat-o în tinereţe la Ajax (când avea doar 20 de ani!) şi, ulterior, vreme îndelungată la naţionala României.

Paradoxal, într-un moment în care s-a retras din rândul tricolorilor, Chivu creşte în importanţă în vestiarul lui Inter Milano, una dintre marile echipe ale lumii. Dovada a venit marţi seară, pe Giuseppe Meazza, în partida din optimile Cupei Italiei cu Verona.

Deşi era la primul său meci după o accidentare care l-a ţinut departe de gazon timp de aproape cinci luni, Chivu a fost numit căpitan de antrenorul Stramaccioni. O mai făcuse în urmă cu un an, în timpul unui amical cu Manchester City, dar niciodată nu primise această responsabilitate într-o întâlnire cu miză.

De aproape şase ani la Inter, Chivu (32 de ani) a ajuns unul dintre jucătorii cu cea mai mare experienţă din lotul italienilor, însă nu-l poate depăşi la acest capitol pe Javier Zanetti (39 de ani). De altfel, în minutul 55 al meciului cu Verona, Chivu a fost nevoit să-i predea banderola argentinianului atunci când acesta din urmă a intrat pe teren.

Folosit pe postul care-i place cel mai mult, cel de fundaş central, Chivu a avut o evoluţie constant bună, micile sale inexactităţi fiind explicabile în condiţiile perioadei lungi de inactivitate. „A dovedit că e un jucător extrem de preţios pentru noi. A dar siguranţă echipei şi ne-a ajutat mult în construcţia acţiunilor ofensive", a declarat despre prestaţia lui Chivu antrenorul Andrea Stramaccioni.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net