Chiricheş şi Răzvan Marin se agaţă de titluri în Italia şi Belgia

chiriches.jpg

Vlad Chiricheş

Vlad Chiricheş şi Răzvan Marin au duminică derby-uri de totul sau nimic în lupta pentru câştigarea campionatului în Italia, respectiv Belgia. Juventus – Napoli şi FC Bruges – Standard Liege sunt meciurile în urma cărora Chiricheş şi Marin pot visa la titlul de campion în două dintre cele mai puternice ligi din Europa.

Cucerirea unui campionat peste hotare nu e la îndemâna oricui, cu atât mai mult cu cât vorbim despre Italia şi Belgia, ţări cu un fotbal dezvoltat. În Serie A, căpitanul naţionalei României, Vlad Chiricheş, e implicat duminică seară în marele derby Juventus – Napoli, un meci cu titlul pe masă, în ciuda faptului că mai sunt cinci etape până la final. Torinezii au un avans de patru puncte, astfel că napoletanii n-au decât varianta viuctoriei pentru a se agăţa de locul 1.

Ca de obicei, sunt şanse mici să-l vedem în teren pe Chiricheş, însă fundaşul român va fi pe banca de rezerve şi poate fi oricând aruncat în bătălia decisivă cu „Bătrâna Doamnă”. Dacă se întoarce cu toate punctele de la Torino, Napoli va mai avea nevoie de un singur pas greşit al lui Juventus, extrem de probabil în condiţiile unui program infernal, cu deplasări de foc la Inter şi AS Roma.

Zoom
Răzvan Marin

Dacă Vlad Chiricheş s-a aflat întreg sezonul în lupta pentru supremaţie, Răzvan Marin şi colegii săi de la Standard Liege au dat abia acum de mirosul titlului în Belgia. După ce s-a calificat cu mari emoţii în play-off, Standard a beneficiat de înjumătăţirea punctelor şi s-a apropiat pe nesimţite de vârful ierarhiei.

Cu şase etape rămase de disputat, gruparea din Liege e la nouă puncte de liderul FC Bruges, dar cele două echipe se vor mai întâlni de două ori, astfel că avansul se poate reduce la numai trei puncte. Cu Răzvan Marin titular indiscutabil, Standard Liege are duminică prima „finală” cu FC Bruges, în deplasare.

loading...
Loading...