Chiricheş, la AC Milan! Banii, abia la vară

Ultima actualizare:

    Vlad Chiricheş
Vlad Chiricheş

Gigi Becali poate da lovitura! Conform presei italiene, negocierile dintre Steaua şi AC Milan pentru transferul lui Vlad Chiricheş sunt ca şi încheiate. Internaţionalul român va fi împrumutat până la finalul sezonului pe "San Siro", iar "diavolii" vor avea la vară o opţiune de cumpărare definitivă în schimbul a şapte milioane de euro.

Privit la început ca o fantezie, transferul lui Chiricheş la AC Milan prinde contur. Aflaţi în căutarea unui fundaş central de perspectivă, italienii l-au monitorizat pe stelistul de 23 de ani în această toamnă. Chiricheş a alternat însă evoluţiile foarte bune cu cele mai puţin convingătoare (vezi meciul cu Stuttgart sau cel al naţionalei cu Olanda), astfel că milanezii s-au hotărât greu.

De asemenea, oficialii "diavolilor" au fost iniţial speriaţi de cele 10 milioane de euro cerute de Gigi Becali pentru a renunţa la stâlpul apărării steliste. "Ăştia de la AC Milan au făcut o ofertă de şapte milioane. Eu le-am zis care sunt pretenţiile mele", a anunţat în urmă cu două zile patronul roş-albaştrilor. Până la urmă, sfătuit şi de verii săi, impresarii Giovani şi Victor, Gigi Becali a dat câţiva paşi înapoi, acceptând o soluţie de compromis. Mai exact, suma de transfer rămâne şapte milioane, dar cu o condiţie: în criză financiară, AC Milan îl va supune pe Chiricheş unei perioade de probă de şase luni, începând chiar cu luna ianuarie.

„Clubul român a fost de acord cu propunerea, adică un împrumut cu opţiune de cumpărare fixată la şapte milioane de euro", au scris ieri italienii de la Corrierre dello Sport.

Pentru AC Milan, un factor decisiv în realizarea transferului este faptul că Vlad Chiricheş poate juca în primăvară în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, "diavolii" fiind calificaţi în optimile de finală. Internaţionalul român are acest drept pentru că în sezonul în curs a evoluat cu Steaua doar în Europa League.

Stelistul va deveni astfel al doilea român din oraşul Milano, fostul căpitan al naţionalei, Cristi Chivu, jucând de ani buni la echipa rivală, Inter.

Pe urmele lui Răducioiu şi Contra

Vlad Chiricheş ar putea deveni doar al treilea fotbalist român care îmbracă tricoul multiplei campioane a Italiei şi a Europei. Deschizător de drumuri a fost Florin Răducioiu, în sezonul 1993-1994. Din păcate, fostul dinamovist n-a rezistat decât un an pe "San Siro", bifând şapte meciuri şi două goluri. Mai mult succes a avut Cosmin Contra în stagiunea 2001-2002. "Guriţă" a jucat în 29 de partide, reuşind să marcheze de trei ori.

Roma, Inter şi Sampdoria stau la pândă

Până la oficializarea transferului lui Chiricheş la AC Milan, orice e posibil. Inclusiv ca Gigi Becali să se răzgândească şi să accepte o ofertă cu banii jos de la un alt club. De altfel, în Italia se vorbeşte deja despre faptul că fundaşul stelist a trezit interesul mai multor echipe din Serie A, printre care AS Roma, Inter Milano şi Sampdoria.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net