Chipciu a marcat din nou în Liga 1 după 1.721 de zile

Ultima actualizare:

    Chipciu a egalat pentru CFR Cluj în deplasarea cu HermannstadtFOTO: Sportpictures.eu
Chipciu a egalat pentru CFR Cluj în deplasarea cu HermannstadtFOTO: Sportpictures.eu

CFR Cluj a demonstrat și contra celor de la FC Hermannstadt că și-a schimbat stilul de la venirea lui Edi Iordănescu pe banca tehnică. Campioana nu a renunțat nici o clipă la stilul ofensiv impus de noul tehnician, a reușit să revină după ce a fost condusă cu 1-0 de adversară și să se impună clar, cu 3-1. La finalul partidei, Alex Chipciu era cel mai fericit, pentru că a reușit să marcheze din nou pe prima scenă după mai bine de patru ani și jumătate.

Ajuns acum la 31 de ani, Chipciu a sosit la CFR Cluj în urmă cu exact un an, dar sub conducerea lui Dan Petrescu era mai mult rezervă, sau era folosit atunci când evolua echipa a doua, în timpul campaniei europene. Drept urmare, și jocul lui era al unei rezerve, cu multe diferențe în minus față de jucătorul care facea furori la Steaua în urmă cu 5-6 ani. De la instalarea pe banca tehnică a lui Edi Iordănescu în locul lui Dan Petrescu, mai mulți jucători par să-și fi recăpătat plăcerea jocului, iar unul dintre aceștia este chiar fostul internațional. Iar luni seară a reușit ce nu mai izbutise de peste patru ani: să marcheze în Liga 1. Mai mult, golul lui a fost unul foarte important în ansamblul jocului, fiind cel al egalării, după ce Romario Pires deschisese scorul în minutul 33. Apoi, victoria clujenilor a fost conturată de reușitele lui Debeljuh (51), Rondon (81).

Pentru Chipciu acesta a fost primul gol marcat în Liga 1 de la finalul campionatului 2015/ 2016. Mai precis de la 10 mai 2016, când a marcat golul de 2-0 al victoriei Stelei cu 4-1 la Târgu Mureș, cu ASA, în ultima etapă. De atunci au trecut nu mai puțin de 4 ani, 8 luni și 15 zile sau, dacă vreți, 1.721 de zile.

”Nini nu mai știu care a fost ultimul gol în Liga 1, probabil în 2016. Mi se pare prea mare nebunia, e doar un gol. Eu, ca jucător, m-am gândit la goluri, dar mai important e ce fac pe teren, am alte repere, poziționare, dar probabil că reperele mele sunt greșite, că atunci când înscrii, toată lumea spune că ești cel mai bun”, a declarat, după meci, Chipciu. Adevărul este că de când a plecat în străinătate, chiar după acel meci cu ASA, Chipciu a apărut foarte rar pe lista marcatorilor, deși la bucureșteni era o prezență constanță în fața porții. În cei peste patru ani el a înscris doar de cinci ori în Belgia, pentru Anderlecht, și o dată în Cehia, pentru Sparta Praga.

Campion în vară cu CFR, fostul internațional speră să recidiveze și în acest an cu ardelenii: ”Simt că putem să luăm campionatul, avem o echipă foarte bună, multe soluții. Astăzi am început mai greu, nu am fost la ritmul nostru obișnuit. Dar chiar mă uitam că e greu după ce iei trei campionate la rând să muncești la fel în fiecare zi”, a mai spus mijlocașul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net