Chelsea a cucerit pentru a doua oară Liga Campionilor

chelsea_liga_campionilor.jpg

Chelsea a cucerit Liga Campionilor pentru a doua oară
Chelsea a cucerit Liga Campionilor pentru a doua oară
FOTO: EPA

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Chelsea a produs surpriza și a cucerit Liga Campionilor în dauna marii favorite, Manchester City. Londonezii s-au impus cu scorul de 1-0 și au cucerit pentru a doua oară trofeul, după succesul din 2012.

Unicul gol al finalei a fost marcat de Havertz, în minutul 42. Programat iniţial la Istanbul, meciul a fost mutat din cauza restricţiilor legate de pandemie la Porto. Partida s-a disputat cu public.

“Nu ştiu ce să spun. Nu am cuvinte. Am aşteptat mult. Acum vreau să le mulţumesc familiei mele, părinţilor mei, bunicii mele şi iubitei mele. Nu ştiu ce să spun. Am aşteptat 15 ani acest moment şi iată că a venit”, a spus Havertz la BT Sport. El are doar 21 de ani.

Învingător în acest duel, antrenorul german al formației Chelsea, Thomas Tuchel, era în al nouălea cer de bucurie și nu s-a sfiit să arate prin gesture și declarații. El pierduse anul trecut finala competiției, pe când era la PSG, francezii fiind învinși cu 1-0 de Bayern Munchen. “Este cel mai important meci din Europa şi l-am câştigat. Este incredibil. Sunt foarte mândru. Aveam încredere în acest grup, nu eram favoriţi, dar împreună orice este posibil”, a spus Tuchel.

De partea cealaltă, tehnicianul învinșilor, Pep Guardiola, a declarat că înfrângerea nu îi va face pe cei de la Ciy decât să revină mai puternici în competiția din sezonul viitor. “Am încercat să aleg cea mai bună echipă pentru a câştiga meciul. Am avut ceva dificultăţi în prima repriză. În a doua a fost mult mai bine. Nu a fost uşor împotriva structurii defensive a celor de la Chelsea. Aş vrea să spun că a fost un sezon excepţional pentru noi. Din nefericire, nu am putut câştiga trofeul. Am încercat, dar nu am reuşit. Vom munci mai mult de acum încolo. A fost un meci strâns. Am făcut o finală bună, având în vedere că era prima pentru noi. Am arătat curaj, în special în repriza a doua. Acum vreau să plec acasă cu familia mea. Apoi voi reveni la club. Va fi cel mai bun club din lume în următorii ani”, a spus Guardiola, potrivit uefa.com.

Jucătorul meciului a fost declarat mijlocaşul francez N'Golo Kanté. ”Kante a avut o influenţă extraordinară la mijlocul terenului”, au afirmat observatorii tehnici ai UEFA, John Peacock şi Patrick Vieira.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5