CFR e prima peste tot. Avantaj în fața rivalelor din play-off

Ultima actualizare:

    CFR Cluj, campioana ultimelor două ediții în Liga I
CFR Cluj, campioana ultimelor două ediții în Liga I

Clujenii sunt deja campioni luând în considerare meciurile directe din sezonul regular dintre participantele în play-off.

CFR Cluj va începe play-off-ul cu trei puncte avans față de prima urmăritoare, dar echipa lui Dan Petrescu mai are un avantaj demn de luat în seamă, acela al rezultatelor înregistrate până acum contra celor cinci rivale.

Câștigând derbyul de duminică seara de la Craiova (2-0), CFR Cluj a arătat că e cea mai bună echipă din Liga I și că pornește ca mare favorită în tentativa de a cuceri al treilea titlu consecutiv. „Muncim ca proștii și ni se iau punctele!”, s-a plâns Dan Petrescu, acuzând sistemul de înjumătățire a agoniselii din sezonul regular. Astfel, cu un avans de șase puncte față de Craiova după 26 de etape, CFR va porni în play-off doar de la „ plus 3”, decisive urmând să fie cele 10 runde care urmează. Totuși, între prima și ultima clasată în acest moment în play-off nu sunt decât cinci puncte, astfel că toate cele șase formații implicate pot visa cu ochii deschiși la câștigarea campionatului.

Pentru a ne face o idee privind raportul de forțe dintre CFR, FCSB, Craiova, Astra, Botoșani și Gaz Metan, merită analizat un clasament separat cu partidele directe dintre ele disputate deja în actualul sezon. Ei bine, tot CFR-ul ar fi „campioana” (20 de puncte), la mică distanță de Astra, care a strâns doar un punct mai puțin (19). De altfel, trupa lui Dan Petrescu a fost învinsă la Giurgiu, unul din cele două eșecuri suferite împotriva adversarelor din play-off (al doilea a fost la Botoșani). „Astralii” au astfel motive să spere în repetarea rezultatelor bune contra echipelor de top, în ciuda pașilor împiedicați făcuți în ultimele etape în confruntările cu echipele de play-out. Mergând mai departe, FCSB și Craiova se află pe locurile trei-patru, la egalitate de puncte, dar roș-albaștrii au avantajul „directelor” (1-0 și 2-0) cu gruparea din Bănie. De menționat faptul că, exceptând Craiova, FCSB-ul a consemnat înfrângeri cu celelalte patru echipe cu care se va revedea în play-off, cea mai dureroasă fiind un 0-4 la Mediaș. FC Botoșani și Gaz Metan încheie această ierarhie imaginară, semn că nu vor reuși mare lucru în „finala de 6”, așa cum sună și calculele hârtiei înainte de startul play-off-ului.

Clasamentul cu meciurile directe din sezonul regular

1. CFR Cluj   20

2. Astra        19

3. FCSB        13

4. Craiova    13

5. Botoșani   10

6. Gaz Metan 9

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net