CFR Cluj trimite trofeul în Camerun, acasă la Ekeng

Ultima actualizare:

    CFR Cluj a câștigat Cupa RomânieiFoto: David Muntean
CFR Cluj a câștigat Cupa RomânieiFoto: David Muntean

Finala Cupei României, amânată cu o săptămână, s-a disputat marți seară (17 mai), pe Arena Națională. Dinamo-CFR Cluj a fost un meci tensionat. Câinii și-au dorit a 14-a Cupă din istorie pentru a o dedica numărului 14, purtat de fostul mijlocaș dinamovist Patrick Ekeng, care și-a pierdut viața pe 6 mai.

Dinamo a început în forță meciul. La finalul reprizei întâi conducea cu 2-0, însă clujenii au revenit în repriza a doua, în minutul '47, prin Juan Carlos și în minutul '89, prin Cristian Lopez. În prelungiri, cea mai mare ocazie i-a aparținut lui Valentin Lazăr, care a trimis mingea în bară în minutul 118. La penalty-uri, CFR Cluj nu a ratat nicio execuție. Șutul dinamovistului Rotariu, ultimul desemnat de Rednic să execute, a fost apărat de Marc.

Dinamoviștii au promis că vor duce Cupa în Camerun, acasă la colegul lor Patrick Ekeng, dar CFR Cluj le îndeplinește promisiunea. Președintele clujenilor, Iuliu Mureșan, a vorbit, la Digisport, despre succesul echipei sale în inala Cupei României: „A fost un meci foarte greu. Am jucat pe un stadion de Champions League în fața lui Dinamo. Sunt invidios că au o asemenea galerie. A fost ca un meci de Liga Campionilor. Mă bucur că am reușit până la urmă să câștigăm acesttrofeu. Ne vom ține de cuvânt și vom trimite trofeul în Camerun, acasă la Ekeng. Măcar o replică.

Am dominat clar în repriza a doua. Ne-a ajutat mult că am redus din handicap repede. După ce am egalat, am controlat jocul și eram convins că băieții vor reuși să câștige. E vorba și de șansă la penalty-uri. A fost meritul lui Traian Marc, care a reușit să apere șutul lui Rotariu”.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net