CFR Cluj, o echipă de fricoși: doar 5 jucători au vrut să bată penalty-uri

Ultima actualizare:

    Jucătorii lui CFR Cluj vor continua în Liga EuropaFOTO: Sportpictures.eu
Jucătorii lui CFR Cluj vor continua în Liga EuropaFOTO: Sportpictures.eu

Ratarea calificării în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor după penalty-uri nu l-a surprins pe antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu. El a mărturisit la final că nu a avut de unde să aleagă executanți mai buni de lovituri de la 11 m pentru că pe toți i-a apucat frica.

"Am fost la mâna noastră, am jucat cu o echipă foarte bună, dar nu ne-am făcut de râs. Jucătorii nu sunt încă pregătiţi, Debeljuh nu ştiu cum a putut juca 120 de minute, copilul ăsta are doar două antrenamente, Chipciu s-a rupt la pauză, Omrani accidentat. Anul 2020 nu este bun pentru noi, nu am pierdut nici cu Sevilla, nici acum. La loviturile de departajare, alegerile au fost simple, pentru că ceilalţi nu au vrut să bată. Toţi cei care au bătut, sunt cei care au vrut, ceilalţi nu au vrut. A trebuit să avem 10 jucători care să bată, iar Debeljuh avea cârcei şi a stat pe bancă. Asta e soarta mea de antrenor, nu am noroc la penaltiuri. Nu am câştigat niciun meci la penaltiuri ca antrenor şi cred că nici ca jucător", a declarat Petrescu la Digisport.

CFR Cluj a avut calificarea în mână. Era nevoie doar de transformarea ultimului penalty din seria de 5, de către un atacant, Golofca, pentru a merge în turul următor. Din păcate, acesta a tras mai rău ca un începător, căci a șutat și încet și pe centru, portarul advers respingând și împungând meciul la următoarele lovituri de departajare, unde, într-un final, Boli a prins o transformare ca la rugby, trimițând mult peste poartă.

Singurii jucători care au avut curaj și și-au asumat executarea penalty-urilor au fost Vincius, Djokovic, Rondon, Susic și nefericitul Golofca. Toți ceilalți, inclusiv specialistul echipei, Deac, care ratase în timpul regulamentar o altă lovitură de la 11 m, s-au dat la o parte, dovedind că nu degeaba nu prind un contract bun peste hotare, deși toți speră la el. Pentru că o echipă cu pretenții caută mereu jucători curajoși, care își asumă lucruri de care cei modești fug. Până la urmă, Deac s-a trecut al șaselea executant, adică un fel de primă rezervă, dar i-a venit și lui rândul să execute și a făcut-o cu succes, deși a șutat tot slab.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net