CFR Cluj, la o palmă de glorie. Dan Petrescu, în război cu VAR-ul

Ultima actualizare:

    CFR Cluj a pierdut calificarea la Sevilla
CFR Cluj a pierdut calificarea la Sevilla

Hențul discret al lui Traore i-a împiedicat pe clujeni să obțină o victorie și o calificare istorică la Sevilla.

CFR Cluj a părăsit cupele europene în cel mai dureros mod cu putință. Calificați timp de câteva secunde după reușita lui Păun, ardelenilor le-a fost anulat golul din cabina arbitrilor video (VAR), o decizie corectă ținând cont de protocoalele celor de la UEFA.

Fără să fie învinsă de FC Sevilla (1-1 și 0-0), CFR a încheiat cel mai lung parcurs continental din istoria clubului, cu 16 partide diputate atât în Liga Campionilor cât și în Liga Europa. Clujenii s-ar fi dus și mai departe dacă n-ar fi existat invenția tehnologică legată de arbitrajul video (VAR), care a anulat pe bună dreptate golul marcat de Păun în minutul 87 al returului de pe „Sanchez Pizjuan”. Mai precis, minea a juns la Păun în urma unei faze în care Lacina Traore a atins discret balonul cu palma brațului drept. Cu lacrimi în ochi, mijlocașul CFR-ului a refuzat mult timp să admită ceea ce s-a întâmplat. „Când am înscris, parcă eram cel mai fericit om din lume, nu-mi venea să cred. Dar când am văzut că așteaptă decizia VAR, am realizat că nu avem noi șansa să trecem de o așa echipă. E cea mai dezamăgitoare seară de când joc fotbal. Ăsta e regulamentul, trebuie să mergem mai departe”, a declarat Păun.

Degeaba a venit Dan Petrescu la conferința de presă cu regulamentul în mână, asta pentru că antrenorul CFR-ului n-a ținut cont și de directivele trasate de UEFA cu privire la utilizarea VAR-ului. „Uite ce spune regulamentul. Ne o abatere când mingea atinge mâna unui jucător ricoșând direct din capul, corpul sau piciorul unui jucător aflat în apropiere. Dacă era golul în poarta noastră, nu se uita nimeni la fază. Nu știu cine poate să ne dea înapoi această calificare. Ce să mai spunem? Nu se anulează așa un gol”, a tunat Petrescu. Totuși, noile precizări regulamentare și protocoalele pe care le aplică arbitrii video spun că orice gol marcat după un henț prealabil (chiar și involuntar) trebuie anulat. Acesta a fost și motivul pentru care arbitrul leton Treimanis nici nu s-a mai dus la cabina VAR de pe marginea terenului.

Prin vocea antrenorului Julen Lopetegui, cei de la FC Sevilla s-au declarat ușurați de decizia arbitrajului video care le-a securizat calificarea în optimile Ligii Europa. „VAR a anulat golul pentru că a fost o mână clară, o acțiune ilegală. S-a făcut dreptate pentru că le-am fost superiori, iar ei s-au hrănit doar din ratările noastre”, a afirmat fostul selecționer al Spaniei. „Nu am prea multe de spus. Și eu cunosc regulamentul foarte bine”, a precizat Lopetegui despre gestul lui Dan Petrescu de a citi din regulament.

FC Sevilla – CFR Cluj 0-0

FC Sevilla: Bounou – Navas (En-Nesyri 76), Kounde, Diego Carlos, Reguilon – Jordan (Banega 57), Gudelj, Fernando – Suso (Nolito 67), De Jong, Ocampos

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Burcă (Boli 27), Camora –Bordeianu, Djokovic (Rondon 78) – Deac, Păun, Omrani (Golofca 84) - Traore

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net