CFR Cluj, la 90 de minute de calificarea în turul 3 al Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

    Omrani a marcat golul victoriei în meciul tur dintre CFR Cluj și Maccabi Tel AvivFOTO: Sportpictures.eu
Omrani a marcat golul victoriei în meciul tur dintre CFR Cluj și Maccabi Tel AvivFOTO: Sportpictures.eu

CFR Cluj are, marți seară, unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului. Învingătoare cu 1-0 în meciul tur, CFR Cluj pornește diseară, în Israel, cu prima șansă de calificare în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Condiția este să se păstreze tradiția rezultatelor pe care ardelenii le-au înregistrat cu Dan Petrescu antrenor. Meciul Maccabi – CFR începe la ora 20.00 și va fi transmis în direct la Digi Sport și Look Sport.

Dan Petrescu este recunoscut ca unul dintre cei mai nespectaculoși antrenori din fotbalul românesc, dar tocmai stilul său pragmatic a dus la cele două titluri de campioană cucerite de CFR Cluj sub bagheta sa. De atfel, în decusul celor două mandate pe care le-a avut la echipa ardeleană, ”Bursucul” nu a pierdut decât patru meciuri în Liga 1, și acelea la o diferență de doar un gol. Trei dintre ele au venit în campionatul 2017/ 2018: 3-4 cu Timișoara, în etapa a opta, 0-1 cu Viitorul, în etapa a 15-a, și 1-2 cu Craiova, în etapa a 22-a. Al patrulea eșec a fost înregistrat în ultima etapă a play-off-ului, când oricum nu mai conta rezultatul, pentru că CFR era matematic campioană: 0-1 cu FCSB. Este adevărat, a mai existat o singură înfrângere mai dură a ardelenilor sub bagheta lui Dan Petrescu, un 1-3 acasă cu Astra în Cupa României, în primăvară, dar care nu este relevantă, deoarece a folosit foarte multe rezerve, în încercarea de a odihni titularii pentru cucerirea titului, plan care i-a și ieșit cu succes.

În prima manșă, CFR Cluj a învins cu 1-0

Cum în prima manșă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor, disputată miercuri, clujenii au învins cu scorul de 1-0 pe Maccabi Tel Aviv, înseamnă că elevii antrenorului român trebuie doar ca, în cel mai rău caz, să respecte tradiția și să nu piardă la mai mult de un gol pentru a merge mai departe. Singura înfrângere la un gol care nu i-ar califica direct, ci doar după disputarea prelungirilor și a eventualelor lovituri de departajare, este 0-1, dar la forma și încrederea pe care le arată Omrani, e de așteptat ca el să marcheze și în Israel. Mai mult, așa cum declara înaintea plecării spre Tel Aviv, Dan Petrescu l-ar putea avea pe banca de rezerve și pe Țucudean, gogheterul echipei în ultimele două sezoane. Acesta a suferit o a doua intervenție chirugicală la inimă și a făcut deja antrenamente alături de coechipierii săi în ultimele zile.

O altă grijă pentru tehnicianul român va fi să-și monteze elevii pentru ”confruntarea” cu fanii locali, cunocuți ca fiind foarte gălăgioși. ”În retur va fi un vacarm, stadionul va fi plin, fanii sunt vulcanici, va fi foarte greu, au calitate mare. Vom avea viaţă grea în retur, trebuie să facem un meci perfect, Arlauskis să prindă un meci bun, apărarea la fel şi să avem şi noroc”, a declarat ”Bursucul”.

Celtic, adversarul din turul 3

Dacă va trece de Maccabi Tel Aviv, CFR Cluj va juca în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor contra campioanei Scoției, Celtic Glasgow. Aceasta a învins în prima manșă, cu scorul de 5-0, formația estonă Nomme Kalju, așa că returul va fi o formalitate. În cazul unei eliminări din Liga Campionilor, clujenii vor juca în turul trei preliminar al Ligii Europa contra formației lituaniene Suduva. Aceasta a învins-o în prima manșă a turului secund, cu scorul de 5-0, pe reprezentanta statului San Marino, Tre Penne. Meciurile din turul trei al ambelor competiții vor avea loc săptămâna viitoare.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net