CFR Cluj joază azi meciul de 5 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Debeljuh este principala ”gură de foc” a campioanei CFR ClujFOTO: Sportpictures.eu
Debeljuh este principala ”gură de foc” a campioanei CFR ClujFOTO: Sportpictures.eu

Pentru al doilea an consecutiv, CFR Cluj bate la porțile grupelor Ligii Europa. Campioana României are șanse foarte mari de calificare și de repretare a performanței de anul trecut. Dacă va câștiga meciul de azi, contra finlandezilor de la KuPS, ardelenii se vor umple de bani.

Nu mai puțin de 5 milioane de euro ar avea asigurați în cont ceferiștii clujeni dacă vor reuși să confirme pe teren postura de favoriți ai acestei confruntări. Echipa antrenată de Dan Petrescu are de partea ei totul: este gazdă, are jucători cu o experiență mult mai mare decât a adversarilor și o cotă de piață de aproape 6 ori mai mare decât a nordicilor: 24,05 milioane de euro, față de doar 4,23 milioane de euro.

Chiar și așa, antrenorul clujenilor este temător: ”Trebuie să ne calificăm, altă soluţie nu avem! Dar să nu credeţi că cei din Finlanda nu sunt mai buni sau la fel ca cei din Suedia. Va fi la fel un meci foarte greu, mici detalii, poate un gol va decide calificarea. Dacă nu ne calificăm nu va fi bine pentru echipă, dacă ne calificăm e posibil să fie linişte în continuare la echipă”, a declarat Dan Petrescu.

Clujenii sunt de 6 ori mai bine cotați

Dincolo de rezultatul pur sportiv, o victorie azi ar însemna și un mare plus pentru bugetul clubului, dar și pentru conturile jucătorilor. Fiecare dintre aceștia are trecută în contract un bonus referitor la participarea în grupe. Acesta variază între 20.000 de euro și 30.000 de euro, în funcție de valoare, vechime și implicare, dar va fi plătit, desigur, doar dacă se îndeplinește obiectivul. În plus, fotbaliștilor le-ar fi plătit acum și salariul din luna aprilie, blocat de club din cauza pandemiei. Toate aceste sume vor putea fi plătite deoarece calificarea în grupele Europa League aduce un bonus din partea UEFA de aproape 5 milioane de euro. Dintre aceștia, 2.920.000 de euro îl reprezintă prima de participare în grupe, iar alte aproximativ două milioane vin din market pool, un algoritm care alocă bani echipelor în funcție de cât de vizibile au fost pe TV în timpul competiției. Acestor bani li se adaugă și suma de 780.000 de euro primită de CFR Cluj prin trecerea celor trei tururi preliminare. De asemenea, tot ce am prezentat până acum este suma minimă cu care se vor alege românii, pentru că în grupe, fiecare punct e recompensat financiar. Astfel, pentru un egal echipa mai încasează 190.000 de euro, iar pentru o victorie, 570.000 de euro. În plus de asta, bani ar putea veni și prin ocuparea unei poziții calificante în ”primăvara europeană” – un milion de euro pentru câștigătoare, respective 500.000 de euro pentru ocupanta locului secund în grupă.

Deocamdată, nici o televiziune nu cumpărase drepturile de transmisie a meciului de azi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net