CFR Cluj a fost campioana norocului la Arad

Ultima actualizare:

    Clujenii au fost aproape inexistenți în atacFOTO: Sportpictures.eu
Clujenii au fost aproape inexistenți în atacFOTO: Sportpictures.eu

Dacă se va face la finalul campionatului un top al celor mai nemeritate victorii, probabil că succesul clujenilor de la CFR la Arad, cu UTA, scor 1-0, ar ocupa un loc fruntaș. Ardelenii au avut atât de mult noroc, încât până și antrenorul lor, Dan Petrescu, a recunoscut asta.

Concret, campionii s-au impus la Arad grație unui gol norocos marcat de Chipciu printr-un vole din întoarcere care a trimis mingea imparabil, șut pe care probabil că nu l-ar mai reuși atât de bine nici dacă l-ar mai încerca de 1.000 de ori de acum înainte. După marcarea golului, în minutul 27, clujenii s-au baricadat în apărare, numai că dacă pe vremuri se spunea despre echipele mici că ”au băgat autobuzul în poartă”, acum, la echipele mari, se cheama tactică defensivă. De fapt, a fost o suferință continuă, gazdele atacând în valuri, dar ratând din toate pozițiile. Nu mai puțin adevărat este că și Bălgrădean, portar care a apărat mulți ani poarta celor de la UTA, a avut câteva intervenții care ar putea fi catalogate ca miraculoase fără a exagera prea mult. Cert e că meciul s-a încheiat în scandările fanilor arădeni la adresa oaspeților: ”Rușine, rușine să vă fie!”, amendând astfel antijocul și disperarea cu care au omorât fotbalul în repriza a doua.

La interviul de după meci, antrenorul clujenilor, Dan Petrescu, a recunoscut și că a avut noroc cu carul, dar și că nici lui nu i-a plăcut că echipa s-a apărat atât, dar, a recunoscut că a fost singura șansă pe care o avea, deoarece în atac nu a avut jucătorii pe care i-ar fi dorit. ”A fost o victorie norocoasă, trebuie să recunoaștem. Am întâlnit un adversar foarte puternic pe teren propriu, ne-au dominat în repriza a doua. Nu ăsta era planul, nu așa trebuia să jucăm. Atât au putut jucătorii care au intrat, am avut soluții puține pe bancă. N-am avut soluții de atac, ca să marcăm și al doilea gol. Urmează meciuri grele, echipa a părut obosită în repriza a doua și am scos un 1-0 incredibil. Nu cred că altă echipă din România va mai câștiga la Arad. Am rămas impresionat de UTA, dar și de jucătorii noștri care au muncit enorm. Trebuie să ajungem la poartă, să avem ocazii, nu-mi place așa! Dacă joci cu Sevilla poți arăta așa, dar altfel nu. Sper să jucăm și mai bine în atac după ce se vor întoarce atacanții, acum nu avem cu cine”, a declarat ”Bursucul”.

La rândul lui, antrenorul gazdelor, Laszlo Balint, s-a arătat exasperate de ghinionul avut de jucătorii săi: ”Felicit adversarul, și-a atins obiectivul, a câștigat cele trei puncte. Eu sunt mulțumit de efortul băieților și de modul în care au interpretat planul tactic pentru un meci contra campioanei. Cred că a văzut toată lumea că am dominat campioana de la un capăt la altul. Jocul a fost decis de un jucător care are un CV important, un salariu important, nu degeaba. Era greu să revenim. Știam foarte bine că CFR este o echipă extrem de pragmatică. Cred că ne-a lipsit un pic de inspirație”, a declarat tehnicianul după meci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net