CFR Cluj este noua campioană a României în Liga 1

Ultima actualizare:

    Djokovic a marcat golul care a adus titlul pentru CFR ClujFOTO: Inquam
Djokovic a marcat golul care a adus titlul pentru CFR ClujFOTO: Inquam

CFR Cluj a reuşit ceea ce la un moment dat părea imposibil: a cucerit titlul de campioană în Liga 1. Ardelenii s-au impus aseară cu scorul de 1-0 în faţa Viitorului Constanţa, făcând astfel inutilă victoria celor de la FCSB în faţa Astrei.

Pentru a treia oară consecutiv, campionatul Ligii 1 a fost unul în care dramatismul a atins cote maxime în ultima etapă. Învingătoare a fost CFR Cluj, care a profitat la şansa oferită de pasul greşit al lui FCSB de acum două etape, când a fost învinsă cu 1-0 la Iaşi. Înaintea ultimei etape, lucrurile erau destul de clare: CFR avea nevoie de o victorie pentru a cuceri al patrulea titlu din istorie, fără a depinde de rezultatul celor de la FCSB. Iar acest lucru s-a întâmplat întocmai. Eroul ardelenilor a fost un fotbalist cu nume ce este predestinat sp fie purtat de un campion: Djokovic. Acesta a marcat în minutul 43 unicul gol al partidei cu Viitorul, fosta deţinătoare a titlului de campioană.

Şi FCSB şi-a făcut treaba, adică a câştigat meciul cu Astra. Ba chiar pentru două minute bucureştenii s-au simţit chiar campioni, căci unicul gol al meciului cu giurgiuvenii a fost marcat de Gnohere în minutul 41. Nu a fost de ajuns pentru a declanşa fiesta pe Arena Naţională. Totuşi, atanactul francez rămâne cu satisfacţia de a fi încheiat primul în clasamentul golgeterilor, la egalitate cu Ţucudean.

Revenind la meciul de la Cluj, trebuie spus că fluierul final al arbitrului Alexandru Tudor a declanţat fiesta în tribunele arhipline, dar şi pe gazon. Acolo unde Dan Petrescu, aflat la al 500-lea meci ca antrenor, a reuşit să devină pentru a doua oară campion în România, după ce reuşise acelaşi lucru cu Unirea Urziceni. El face parte dintr-un grup restrâns de 7 tehnicieni care au izbutit să cucerească titluri cu două echipe diferite în România.

Pe locul al treilea a terminat CSU Craiova. Oltenii au învins cu scorul de 2-1 la Iaşi, pe CSM Poli, aceasta fiind cea mai bună clasare a acestei echipe de la apariţia pe prima scenă. Ei mai au de jucat la finalul săptămânii în finala Cupei României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net