CFR Cluj a cucerit Supercupa României a patra oară în istoria clubului

Ultima actualizare:

    CFR Cluj a cucerit pentru a patra oară SupercupaFOTO: Mediafax
CFR Cluj a cucerit pentru a patra oară SupercupaFOTO: Mediafax

CFR Cluj a câştigat Supercupa României pentru a patra oară în istorie.

Ardelenii au învins la penalty-uri, cu scorul de 4-1, pe FCSB, într-o partidă disputată la Ploiești cu 8 luni mai târziu decât era normal, din cauza coronavirusului. La finalul timpului regulamentar scorul fusese egal, 0-0. Partida a fost dominată de clujeni, care au profitat că adversarii nu au jucat cu toate vedetele, dar și de ideea ”strălucită” a antrenorului Gigi Becali de a face cinci schimbări la pauză! Tehnicianul de la margine, Toni Petrea, nu a avut încotro și a executat dorința patronului, așa că bucureștenii au jucat o jumătate de meci cu echipa secundă.

Cele două echipe vor continua duelul în play-off. Pentru început de la distanță, urmând să fie rivale directe în ultima etapă a turului.

Anton Petrea, antrenorul FCSB, a spus la finalul partidei că cele cinci schimbări de la pauză erau stabilite de dinaintea meciului. Nu a spus de către cine, dar nu e greu de ghicit...  "A fost o finală, un meci foarte disputat, un meci plăcut pentru telespectatori, cred, cu ritm foarte bun. Rezultatul celor 90 de minute ne-a adus la aceste penaltiuri, iar acolo nu mai ştii ce se întâmplă. Au câştigat astă seară, noi ne pregătim pentru play-off. Avem probleme cu jucătorii accidentaţi de ceva timp, au mai apărut şi alţii şi a trebuit să gestionăm cât de cât finala asta. Ne pregătim pentru play-off, acesta este obiectivul principal. Am intrat în istoria modernă şi contemporană a fotbalului (n.r. cu cele cinci schimbări). Aşa ne-am gândit, a fost ceva planificat dinainte, nu am vrut să riscăm alte accidentări cu jucătorii care au evoluat mai mult decât ceilalţi şi ne-am gândit că putem să vedem şi nivelul celorlalţi jucători care au evoluat mai puţin în perioada asta, pentru că ne aşteaptă un play-off foarte dificil şi foarte, foarte multe soluţii nu avem", a declarat Petrea, la microfonul televiziunilor care au transmis meciul

La rândul lui, căpitanul clujenilor, Mario Camora, era foarte bucuros: “O bucurie mare. Echipa a meritat acest trofeu. Din păcate am ratat mult în această seară. Pe teren numai noi am avut ocazii. Am vrut să luăm trofeul şi trofeul merge cu noi. Am vrut să rezolvăm meciul în 90 de minute, ştiam că apoi va fi altă tensiune. Echipa a vrut şi a demonstrat că a vrut. Dar s-au ratat ocazii şi asta a fost cea mai mare problemă la noi. Vrem titlul, aici toată lumea vrea să câştige trofeul. Echipa a avut atitudine şi a avut mai multe ocazii. Suntem pe un drum bun, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ”, a spus Camora la Digi Sport.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net