CFR Cluj caută în Scoția golul de 10 milioane de euro

Ultima actualizare:

    CFR și Celtic își dispută un loc în play-off-ul Ligii Campionilor
CFR și Celtic își dispută un loc în play-off-ul Ligii Campionilor

Clujenii sunt obligați să marcheze marți pe terenul lui Celtic pentru a-și asigura cel puțin prezența în grupele Ligii Europa.

CFR-ul lui Dan Petrescu joacă mâine seară la Glasgow un meci cât un întreg sezon. O calificare în play-off-ul Ligii Campionilor ar asigura clubului ardelean un bonus financiar care poate ajunge până la 10 milioane de euro.

După egalul (1-1) din Gruia de săptămâna trecută, Celtic Glasgow își permite un 0-0 care s-o ducă mai departe în Liga Campionilor pe baza golului în plus marcat în deplasare. Așadar, calculele calificării pentru campioana României pleacă de la obligativitatea de a înscrie pe „Celtic Park”.

Miza e enormă, CFR Cluj aflându-se la numai 90 (sau 120) de minute de îndeplinirea obiectivului european, accesul în faza grupelor cupelor europene. Conform regulamentului UEFA, echipele care joacă în play-off-ul Ligii Campionilor au prezența garantată în grupele Ligii Europa, în cazul unei eliminări. Financiar vorbind, dacă trece de Celtic, CFR își va asigura bugetul pe un sezon întreg, fiind estimate aproape 10 milioane de euro care vor intra în contul clubului. Doar simpla calificare e răsplătită cu trei milioane de euro, la care se vor adăuga 570.000 de euro pentru fiecare victorie în grupe și 190.000 pentru fiecare egal. Apoi, la finalul stagiunii, „market-pool-ul” poate aduce CFR-ului încă două-trei milioane de euro, în funcție de audiențele TV. De asemenea, nu sunt de neglijat nici sumele de bani provenite din vânzarea biletelor la meciurile de acasă, în funcție și de numele adversarilor din grupă. Inutil de spus că în grupele Ligii Campionilor e și mai mare bogăția, între 20 și 30 de milioane de euro garantați pentru fiecare echipă participantă. Pentru a ajunge acolo, CFR ar mai avea însă de disputat o dublă de foc cu Slavia Praga. În schimb, dacă pierd confruntarea cu Celtic, clujenii vor mai avea o șansă în play-off-ul Ligii Europa, cel mai probabil contra campioanei Suediei, AIK Stockholm.

Dan Petrescu se întoarce în capitala Scoției pentru un meci european după 10 ani, de la acel incredibil 4-1 reușit cu Unirea Urziceni pe terenul lui Glasgow Rangers. Înaintea duelului de azi cu Celtic, „Bursucul” a atenționat asupra posibilelor greșeli de arbitraj în favoarea gazdelor. „E normal ca atunci când joci cu Celtic, la ei acasă, în Liga Campionilor, arbitrul să dea 10 la sută pentru ei. Eu sper să nu fie așa”, a declarat Petrescu, speriat și de forța ofensivă a adversarului. „Ați văzut ce ravagii face în campionat. Are câte 30 de ocazii pe meci, e ca și cum ai juca cu Barcelona”, a subliniat antrenorul CFR-ului.

În condițiile în care are nevoie neapărat de gol, Dan Petrescu se gândește la titularizarea golgheterului George Țucudean. Acesta a prins pulsul scoțienilor în finalul meciului tur, când a fost extrem de periculos în careul lui Celtic, după care a rezistat pe teren aproape tot meciul în confruntarea de campionat cu Hermannstadt. Petrescu a făcut acest test tocmai pentru a vedea dacă Țucuden poate duce 90 de minute la cel mai înalt nivel, iar atacantul de 28 de ani a dovedit că se apropie de forma fizică ideală.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net