CFR Cluj, campioană doar la nervi

Ultima actualizare:

    Radunovic a marcat două goluri din penalty contra CFR-uluiFOTO: Sportpictures.eu
Radunovic a marcat două goluri din penalty contra CFR-uluiFOTO: Sportpictures.eu

Dan Petrescu visează să ajungă la Chelsea, dar nu poate face față stresului din Liga 1. Eliminat de arbitru în minutul 42 după o serie de înjurături care ar face invidios orice ”băiat de cartier”, tehnicianul campioanei a apăsat butonul roșu al nervozității jucătorilor săi, care au văzut, în repriza secundă a meciului pierdut cu Astra (scor 2-3) alte două cartonașe roșii.

Pentru CFR Cluj, partida de la Giurgiu, de sâmbătă seară, se anunța una dificilă. Nu doar pentru că venea după seria infernală de meciuri din Liga Campionilor, dar și pentru că tehnicianul decisese să menajeze câțiva titulari. Chiar și așa, meciul a început bine, cu un gol marcat de Păun, numai că a continuat din ce în ce mai prost. Un gol al egalării înscris dintr-un penalty discutabil, în minutul 38, de Radunovic, a deschis seria contestărilor venite de pe banca ardelenilor, iar un cartonaș galben primit de Pereira în minutul 42 i-a declanșat antrenorului Dan Petrescu o criză de furie cum rar se poate vedea la un asemenea nivel. Parcă se deschisese conducta cu înjurături și, cu siguranță, dacă era cineva care mai credea că nu poate citi pe buze, acum s-a convins că se înșela.

Când antrenorul e nervos, această stare se transmite și jucătorilor, așa că cele două acrtonașe roșii venite în repriza secundă – Camora pentru că ar fi golit ostentativ o sticlă de apă spre un arbitru, iar Vâtcă pentru o lovitură de maidan aplicată lui Radunovic, în careu – au fost aproape firești. La fel și rezultatul, 3-2 pentru Astra, căci atunci când te gândești doar la cum te fură arbitrul, sau cum să te răzbuni pe contestatari, nu ai cum să ai rezultatele dorite mereu.

Dan Petrescu a fost atât de măcinat de nervi încât a plecat direct la București după meci, fără să mai aștepte echipa. Marius Bilaşco, oficial în cadrul clubului clujean, a dezăluit că antrenorul a acuzat o stare de rău: ”Eu ştiu că a plecat după meci cu maşina, nu a mai plecat cu autocarul. Am înţeles că nici nu s-a simţit foarte bine, a acuzat, aşa, o stare de rău. E de înţeles, pentru că e o perioadă extrem de solicitantă şi pentru că a fost afectat de cumulul de stres, de oboseală. Nu am discutat cu el, aşa am înţeles de la medic, că a acuzat o stare de rău după ce s-a terminat meciul şi a plecat separat cu maşina”, a dezvăluit Marius Bilaşco la Telekom Sport.

Desigur, pentru că ”Bursucul” era deja în drum spre București, la interviul de după meci a venit secundul său, Alin Minteuan, care l-a acuzat pe arbitrul Colțescu: ”Probabil că s-a rupt jocul de la începutul partidei, pentru că au mai fost câteva faulturi înainte de tot ce s-a petrecut sua ce a dus la nervii care au fost. Pot să spun că de la început a fost un arbitraj care ne-a defavorizat pe toată durata jocului. Oricât de echilibrat aş încerca să fiu în discursul meu, este inadmisibil ca cineva să vină să te arbitreze în halul acesta. Jucătorii au stat şase zile departe de familii, iar în momentul în care vin să încerce să joace, să fie împiedicaţi de anumite persoane”, a spus și Minteaun.

Dan Alexa: ”Ne-a ajutat că au fost irascibili”

Antrenorul Astrei, Dan Alexa, era, desigur, mulțumit de rezultat, dar și de arbitraj. ”Cred că e o victorie meritată. Am întâlnit azi o echipă care s-a apărat pe tot parcursul jocului cu zece jucători în spatele mingii, au jucat mult mingea a doua, tocmai de aceea a fost greu să-i desfacem. Dar am reuşit să egalăm prin acel penalty şi apoi am tranşat meciul în favoarea noastră. Din punctul meu de vedere arbitrajul lui Colţescu a fost foarte bun, are acoperire regulamentară la absolut toate fazele, le-am revăzut acum. Nu vreau să comentez despre cei de la CFR, dar pe mine m-au ajutat foarte mult că au fost aşa irascibili", a declarat Alexa după meci.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net