CFR Cluj, calificare de 11,6 milioane de euro

djokovic_a_marcat_un_gol_contra_celor_de_la_celtic.jpg

Djokovic a fost unul dintre cei mai valoroși jucători de la CFR Cluj în campania europeană
Djokovic a fost unul dintre cei mai valoroși jucători de la CFR Cluj în campania europeană
FOTO: Sportpictures.eu
Citeste tot despre: 

CFR Cluj va juca în 16-imile de finală ale Ligii Europa, parcusul din acest sezon umplând serios vistieria clubului.

CFR Cluj a învins mai ușor decât se aștepta chiar și antrenorul său, Dan Petrescu, pe Celtic, scor 2-0, și s-a calificat ”en-fanfare” în primăvara europeană. Început în mijlocul verii, în primul tur preliminar al Ligii Campionior, parcursul european al ardelenilor le-a adus acestora până acum 11,6 milioane de euro.

Bucurie mare în Cluj joi seara. Dacă fanii săreau în sus de fericire pentru performanța extraordinară obținută de echipa lui Dan Petrescu – calificare în 16-imile Ligii Europa dintr-o grupă extreme de puternică, Lazio și Rennes rămânând acasă -, conducătorii grupării își frecau mâinile de bucurie. Nu mai puțin de 11,6 milioane de euro au de primit de la UEFA pentru parcursul echipei lor. Chiar dacă obositor, acesta a fost extreme de profitabil, banii pe care îi așteaptă de la forul european asigurând bugetul clubului până în 2022. Practic, ardelenii erau siguri de 8,9 milioane de euro după calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. Dintre aceștia, 2,9 milioane de euro reprezintă prima de participare în grupele Ligii Europa, iar 6 milioane pentru atingerea play-off-ului Ligii Campionilor. Celelalte aproape trei milioane de euro reprezintă bonusul câștigat prin prestațiile de pe teren ale elevilor ”Bursucului”. În grupele celei de-a doua competiții europene, fiecaer victorie e răsplătită cu 570.000 de euro, iar cum Omrani și coechipierii lui au obținut patru succese, totalul banilor câștigați este de 2.280.000 de euro. Acestora li de adaugă și ”un mizilic” de 500.000 de euro, ca primă de calificare în 16-imile de finală. Marele total este de 11.680.000 de euro, sumă care poate fi majorată în cazul în care echipa va merge mai departe. Pentru că o calificare în optima e recompensată de UEFA cu 1,1 milioane de euro, una în sferturi cu alte 1,5 milioane, iar semifinalistele au asigurate alte 2,4 milioane de euro. Finalista va lua patru milioane și jumătate de euro, pentru ca învingătoarea să obțină, pe lângă trofeu, și un cec de 8.500.000 de euro.

Jucătorii au prime totale de până la 70.000 de euro

Pe lângă banii deja asigurați, o sumă consistentă va veni în conturile românilor din market pool, adică din valoarea transmisiilor TV, calculată de UEFA pe baza unui algoritm propriu, pe fiecare țară în parte. Dar, indiferent de formula de calcul, CFR nu poate obține mai puțin de 5 milioane de euro, fiind singura beneficiară a banilor repartizați de forul european României.

Când primele pentru club sunt mari, și jucătorii sunt beneficiari direcți, iar acest lucru se întâmplă și acum, la CFR. Conform gsp.ro, păstrunderea în grupele Ligii Europa le-a adus fiecărui fotbalist între 40.000 și 60.000 de euro, iar acum, în Europa League, fiecare victorie a fost recompensată cu câte 5.000 de euro. Adică în conturile lor vor intra alți 20.000 de euro. În afara jucătorilor, antrenorul Dan Petrescu a avut negociată o primă colosală pentru calificarea în grupe, de un milion de euro, conform unor informații apărute în presă la acel moment.

 

 

Loading...