CFR Cluj, avantajată de program în play-off?

Ultima actualizare:

    CFR Cluj și Universitatea Craiova au terminat pe primele două locuri sezonul regulatFOTO: Sportpictures.eu
CFR Cluj și Universitatea Craiova au terminat pe primele două locuri sezonul regulatFOTO: Sportpictures.eu

CFR Cluj, câștigătoarea campioana ultimelor două ediții în Liga 1, pare a avea cale deschisă spre un nou titlu. Nu doar pentru că are trei puncte în fața echipei clasate pe locul secund, fapt unic în istoria competiției, dar și pentru că, parcă, o avantajează programul.

Țintarul meciurilor din play-off și din play-out este stabilit pe baza clasamentului rezultat după înjumătățirea punctelor. După studierea programului, se poate observa, că CFR-ul ar putea lua un avans decisiv după doar două etape. Pentru că, deși Botoșaniul este pe locul 3, la trei puncte de lider, tot FCSB, clasată pe poziția a patra, la patru puncte de CFR, rămâne, alături de Universitatea Craiova, principala contracandidată la titlu a ardelenilor. Ei bine, dacă în mod normal CFR va face 6 puncte din primele două meciuri, care vor fi cu Astra, acasă, și cu Gaz Metan, în deplasare, contracandidatele au meci direct la București în etapa a doua. Cum este clar că formația care va pierde va ieși în proporție de 99% din lupta pentru titlu, e de așteptat ca ele să termine la egalitate. Dacă acest scenariu se va întâmpla, atunci clujenii vor avea deja 5 puncte avans cu opt etape înaintea finalului campionatului.

În plus, ardelenii, așa cum a declarat antrenorul lor, Dan Petrescu, se vor mai baza pe un aliat în lupta pentru titlu: FC Botoșani, care este surpriza campionatului și care ar putea încurca pe multă lume în play-off. ”Acum iar se înjumătăţesc punctele, suntem din nou dezavantajaţi, nu-i corect, noi am muncit ca proştii şi ne iau punctele.  Sunt 3 puncte diferenţă în playoff, dar era mai bine cu 6. Lotul Craiovei, al FCSB, sunt echipe care se bat la titlu. Mie îmi place mult Botoşaniul va face multe puncte, nu ca Sepsi sezonul trecut," a declarat Dan Petrescu după ultima partidă din sezonul regulat.

În ceea ce-i privește pe botoșăneni, aceștia au încheiat sezonul regulat pe cea mai bună poziție din istorie, locul 3, după ce au învins luni seară, cu scorul de 2-1, revenind de la 0-1, pe Poli Iași. ”Am scris o pagină de istorie, suntem pe locul 3, mai mult decât onorabil. Nu credeam la începutul sezonului, ştiam ce idei am şi ce jucători am, dar nimic nu prevestea acest parcurs. Acum trebuie să scriem din nou istorie, istoria o scriu învingătorii. Această generaţie va rămâne în amintirea tuturor, locul 3 după 26 de etape”, a declarat antrenorul molodvenilor, Marius Croitoru. El spune că obiectivul echipei sale îl reprezintă calificarea în cupele europene și pentru asta e decis să-și mobilizeze elevii să se bată până în ultimul minut al fiecărui meci. ”Am văzut că FCSB nu se teme de noi, nu-i nicio problemă. Ei sunt încrezători, echipa mai bună, este favorită, se bate pentru titlu, dar acum vom vedea care este mai bun. Pe teren va fi război. Vrem în cupele europene, domnul Iftime mai ales, vrem să-i îndeplinim dorinţa. Îi mulţumesc din suflet domnului Dan, nu poate decât să mă bucure ce a spus despre mine”, a mai spus Marius Croitoru.  

Programul play-off-ului

Etapa  1 (29.02 – 01.03)

CFR Cluj - Astra

Univ. Craiova - Gaz Metan

FC Botoşani - FCSB

Etapa 2 (7-8 martie)

Gaz Metan - CFR Cluj

FCSB - U Craiova

Astra - FC Botoşani

Etapa 3 (14-15 martie)

CFR Cluj - FCSB

Univ. Craiova - FC Botoşani

Astra - Gaz Metan

Etapa 4 (21-22 martie)

FC Botoşani - CFR Cluj

FCSB - Gaz Metan

Univ. Craiova - Astra

Etapa 5 (4-5 aprilie)

CFR Cluj - Univ. Craiova

Gaz Metan - FC Botoşani

Astra - FCSB

Etapa 6 (11-12 aprilie)

Astra - CFR Cluj

Gaz Metan - Univ. Craiova

FCSB - FC Botoşani

Etapa 7 (18-19 aprilie)

CFR Cluj - Gaz Metan

Univ. Craiova - FCSB

FC Botoşani - Astra

Etapa 8 (25-26 aprilie)

FCSB - CFR Cluj

FC Botoşani - Univ. Craiova

Gaz Metan - Astra

Etapa 9 (2-3 mai)

CFR Cluj - FC Botoşani

Gaz Metan - FCSB

Astra - Univ. Craiova

Etapa 10 (9-10 mai)

Univ. Craiova - CFR Cluj

FC Botoşani - Gaz Metan

FCSB – Astra

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net