CFR Cluj, a 26-a schimbare de antrenor în 15 ani

Ultima actualizare:

    Antonio ConceicaoFOTO: Sportpictures.eu
Antonio ConceicaoFOTO: Sportpictures.eu

Toni Conceicao a devenit pentru a treia oară amintire la CFR Cluj. Antrenorul este a 27-a victimă a ”malaxorului” ardelenilor, care schimbă tehnicienii mai des decât oricine în campionat. Până la numirea unui înlocuitor, interimatul va fi asigurat de Alin Minteuan.

Cele două puncte din nouă posibile obținute de la reluarea campionatului nu au fost de ajuns pentru conducătorii grupării de sub Gruia pentru a-l menține pe Conceicao la cârma formației pe care a condus-o din iulie 2018 în 24 de partide, în care a obținut 13 victorii, 7 remize și 4 înfrângeri. Formula oficială a ”divorțului” este ”despărțire amiabilă”, dar toată lumea fotbalului știe că, de fapt, portughezul a fost dat afară. Culmea este că pentru el este a treia oară când pățește acest lucru, el mai conducând ardelenii în 2009 și în 2015. În total, lusitanul a strând pe banca tehnică a clujenilor nu mai puțin de 631 de zile, conducând de-a lungul timpului echipa în 63 de partide. Din acest punct de vedere, Conceicao este al treilea cel mai ”rezistent” antrenor din ultimii 15 ani la CFR. Lider în acest clasament inedit este Vasile Miriuță, care a adunat în două mandate 675 de zile (59 de meciuri). El este urmat de un alt român, Ioan Andone, care a strâns 661 de partide ca tehnician sub Gruia. ”Fălcosul” a adunat în cele două mandate nu mai puțin de 75 de meciuri, fiind pe primul loc din acest punct de vedere.

Plecarea, indiferent de condiții, a lui Conceicao de la CFR Cluj este cea de-a 26-a din ultimii 15 ani, adică de la revenirea echipei pe prima scenă a fotbalului românesc. De-a lungul timpului, pe banca tehnică a ardelenilor au trecut 20 de antrenori, unii dintre ei pregătind echipa în două, trei sau chiar patru mandate. Recordul revenirilor le aparține lui Francisc Dican și Toni Conceicao, care au fost de trei ori pe banca tehnică. Ceilalți care au revenit la sentimente mai bune față de conducătorii clujenilor au fost Ioan Andone, Vasile Miriuță și Eugen Trică care au fost de câte două ori tehnicieni la echipa campioană.

Deocamdată, locul lui Conceicao la liderul Ligii 1 va fi luat Alin Minteuan. Acesta era până ieri antrenorul formaţiei secunde și, până la găsirea unui nou tehnician, va asigura interimatul deținătoarei titlului. Fost jucător al ceferiștilor între 1993-1997 şi 2005-2009, acesta a mai condus pe CFR 178 de zile în campionatul 2010/ 2011, în cele 18 meciuri în care s-a aflat pe banca tehnică înregistrând 5 victorii, 8 egaluri și 5 înfrângeri.

Principalul favorit la a conduce echipa în finalul sezonului este chiar antrenorul cu care clujenii au luat titlul anul trecut, Dan Petrescu. Acesta a retrogradat în a doua divizie chineză și, dacă va reuși să se înțeleagă cu conducătorii formației Guizhou Zhicheng, își va rezilia contractul și va reveni la Cluj. Dacă această mișcare nu se va concretiza, atunci pe banca formației va sosi, conform gsp.ro, Dan Alexa, actualul antrenor de la Dunărea Călărași. Acesta și-ar fi dat deja acordul de principiu, dar așteaptă să vadă dacă ”Bursucul” va pleca din Asia sau nu.

Cine a stat cel mai mult pe bancă la CFR Cluj

Antrenor             Zile         Meciuri

Vasile Miriuță    675         59

Ioan Andone      661         75

Antonio Conceicao          631         63

Dorinel Munteanu           458         48

Aurel Șunda       449         32

Dan Petrescu     360         37

Andrea Mandorlini          301         35

Francisc Dican    291         40

Jorge Costa         283         26

Cristiano Bergodi              232         24

Alin Minteuan   178         18

Paulo Sergio       166         19

Eugen Trică         145         19

Petre Grigoraș   133         16

Maurizio Trombetta        130         17

Ales Jindra          87           5

Sorin Cîrțu           74           17

Mircea Rednic   58           4

Edward Iordănescu         43           3

Francisc Dican    41           3

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net