Cernat este «omul cupelor»

Ultima actualizare:

    Cernat, alături de  cel mai recent trofeu:  Cupa RomânieiFoto: sportpictures.eu
Cernat, alături de cel mai recent trofeu: Cupa RomânieiFoto: sportpictures.eu

Florin Cernat n-a jucat în partida cu Astra, dar a participat la tot drumul ilfovenilor spre finală şi este declarat oficial câştigător al Cupei României. Cu acest succes, mijlocaşul în vârstă de 37 de ani a ajuns la un palmares incredibil!

Trofeul ridicat deasupra capului cu FC Voluntari a fost a opta cupă internă pentru fostul internaţional. Prima a fost cucerită în România, cu Dinamo, la finalul sezonului 1999/ 2000. Cernat a reeditat succesul sezonul următor, iar apoi s-a transferat la Dinamo Kiev. Şi la vecinii din nord a fost ceva de vis! Trupa din capitala Ucrainei se afla într-o perioadă în care nu apăruse Şahtior Doneţk şi câştiga toate trofeele pe linie. Astfel, Cernat a ridicat deasupra capului patru Cupe ale Ucrainei, în 2003, 2005, 2006 şi 2007. După şapte ani la Kiev, mijlocaşul a schimbat campionatul şi a mers pe Coasta Dalmată, la Hajduk Split, o echipă tot timpul în umbra lui Dinamo Zagreb.

Chiar şi aşa s-a lipit de o Cupă a Croaţiei, în 2010, într-o finală tur-retur cu Sibenik. Florin Cernat nu mai credea că, la 37 de ani şi legitimat la o echipă cu obiectivul de a se salva de la retrogradare, mai poate adăuga ceva la această zestre. Ei bine, cum în fotbal se poate întâmpla orice, miracolul s-a produs după finala cu Astra, de la Ploieşti, câştigată de ai lui la penalty-uri. Astfel, mijlocaşul a devenit „Omul Cupă”, cu greu putând cineva să-l concureze la acest capitol. Nici la titluri nu stă rău, nu mai puţin de şase în palmares, unul la Dinamo Bucureşti şi cinci la Dinamo Kiev! Şi încă numără!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net