Cei mai tineri campioni din istorie?

Ultima actualizare:

    Atacantul George  Ţucudean este, la doar  26 de ani, unul dintre  veteranii ViitoruluiFoto: sportpictures.eu
Atacantul George Ţucudean este, la doar 26 de ani, unul dintre veteranii ViitoruluiFoto: sportpictures.eu

Trupa lui Gheorghe Hagi a trecut şi de hopul Craiova, care la Piteşti i-a pus în faţă rezervele. Astfel, golul lui Coman din minutul 51 a fost suficient şi Viitorul va juca sâmbătă, la Ovidiu, cu CFR Cluj, având trofeul pe masă. Dacă vor face faţă şi acestei presiuni, atunci Benzar şi ai lui sunt cei mai tari puşti din istoria fotbalului românesc!

Viitorul este emanaţia Academiei lui Hagi şi nu avea cum să fie altfel decât un grup tânăr. Frăgezimea a făcut însă ca anul trecut „marinarii” să cadă în play-off, după un sezon regulat la fel de bun ca şi acesta. Adversarele mizau că schema se va repeta şi că tot o echipă matură îşi va adjdueca trofeul. „Regele” ne-a demonstrat însă că absolut orice se poate învăţa, inclusiv cum să faci faţă presiunii, iar Viitorul e pe cale să devină cea mai tânără campioană din câte au existat până acum în Liga 1. Media de vârstă a lotului este de 22 de ani, iar cea din jocul cu CS U a coborât chiar la 21 de ani şi 4 luni. Astfel, nici măcar celebra gaşcă nebună a Sportului Studenţesc nu se poate compara cu ce fac constănţenii azi! În jocul cu Craiova, pe teren au fost din primul minut jucători ca Florinel Coman şi Carlo Casap, născuţi în 1998, când România juca la ultimul ei Campionat Mondial, cel din Franţa. Vînă, 22 de ani, Roşu şi Ţîru, 23 de ani sau Ganea, 24 de ani, de asemenea titulari duminică seara, sunt şi ei dovada vie că strategia jucătorilor „cu experienţă” poate fi aruncată la coşul de gunoi. Pe parcursul sezonului, la Viitorul au mai fost însă decisivi jucători ca Nedelcu, 20 de ani, Gabi Iancu, 23 de ani, Vlad Morar, 23 de ani, sau Purece, 25 de ani. Cei mai „bătrâni” jucători din lotul lui Hagi sunt portarul Râmniceanu, 27 de ani, plus Ţucudean şi Chiţu, ambii având 26 de ani. Nu e însă totul jucat, iar „Regele” e pregătit pentru ultimul asalt, care îl va introduce în manualele fotbalului românesc. „Mai e o etapă şi suntem mândri şi fericiţi de tot ceea ce facem. Trebuie să gestionăm bine lucrurile, nu cred că arătăm foarte bine fizic. Mai avem 3-4 zile şi vom vedea ce le putem face la jucători. Dacă nu reuşim să batem pe CFR, asta e! Cred că suntem aici pe merit. Am fost campioni şi în sezonul regulat. Am păstrat această linie. 21 de ani şi patru luni! Am avut o medie de vârstă mai mică decât a Craiovei. Important e că ne-am îndeplinit obiectivul şi mergem înainte”, a spus Hagi după meci.

Viitorul cu Craiova

Râmniceanu (27), Benzar (25), Ţîru (23), Boli (25), Ganea (24), Vînă (22), Roşu (23), Casap (18), Chiţu (26), Ţucudean (26), Fl. Coman (19). Au mai intrat: Vl. Morar (23), Cicăldău (19) şi Mladen (25).

  • În paranteză e vârsta jucătorilor

Benzar: «Orice rezultat am face este blat!»

simeon stalpnicul png

FCSB se vede nevoită să stea la mâna rezultatelor şi vicecampionilor nu le place că adversarele n-o ajută. După noi insinuări de noncombat venite din partea directorului sportiv, Mihai Stoica, dar şi a fundaşului Willi Moke, căpitanul Viitorului a răspuns pe măsură. „Dacă batem, e blat, dacă facem egal, e blat, dacă pierdem, e blat! Dar la celelalte echipe nu vă uitaţi? Ce ar trebui să facem?”, a afirmat Romario Benzar, completat de preşedintele oltenilor, Marcel Popescu: „Este greu de acceptat să concurezi de unul singur şi să ieşi pe locul 3. FCSB şi-a făcut-o cu mâna ei!”.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net