Cea mai tristă finală a Cupei României

Ultima actualizare:

    Meciul dintre Dinamo  şi CFR Cluj va fi întrerupt  în minutul 14 pentru  a se omagia memoria  lui Ekeng
Meciul dintre Dinamo şi CFR Cluj va fi întrerupt în minutul 14 pentru a se omagia memoria lui Ekeng

Marți seară, de la ora 21.30, pe Arena Naţională, se va disputa ultimul act al Cupei României. Partida se va desfăşura cu casa închisă, iar majoritatea celor de pe stadion vor fi dinamovişti, care-i vor aduce un omagiu lui Ekeng. Şi-n tabăra celor de la CFR situaţia e una dezolantă, aşa că ne vom aştepta la cea mai tristă finală din istoria competiţiei. Click! vă spune de ce.

Dinamoviştii sunt afectaţi de moartea lui Ekeng. Mijlocaşul dinamovist a suferit un stop cardio-respirator în timpul jocului cu Viitorul, de vinerea trecută, iar finala a fost amânată o săptămână şi reprogramată pentru marți seară. E primul meci al “câinilor” de la tragedie şi fotbaliştii sunt încă sub stare de şoc. Demoralizaţi, ei vor avea un randament scăzut şi nu vor exista prea multe faze spectaculoase. Mai mult, Rednic şi alţi elevi de-ai săi au dat ieri dimineaţă declaraţii în faţa anchetatorilor privind moartea camerunezului.

“Câinii” rămân fără antrenor. Mircea Rednic va sta pentru ultima dată pe banca dinamovistă în acest sezon. “Puriul” nu s-a înţeles cu şefii asupra clauzelor noului contract, cel actual fiind scadent la finalul lui iunie, şi va lăsa locul liber. Conducătorii tratează deja cu mai mulţi tehnicieni, Andone fiind favorit. 

Pleacă titulari de la Dinamo şi CFR. Oameni importanţi din trupa roş-albă nu vor mai continua în club. Unii ca Gnohere sau Kortzorg, aduşi de Rednic, vor pleca alături de antrenor, iar Bicfalvi e îndepărtat de şefi, deşi a fost unul dintre cei mai buni din lot. “Nu a venit nimeni să mă întrebe de viitorul meu. Nu a venit nimeni cu vreo bomboană pe la noi, sau să povestim de vreo prelungire...”, a declarat el. De partea cealaltă, CFR nu se va mai baza pe fotbalişti importanţi, majoritatea dorind să plece din cauza neplăţii salarilor.

Câştigătoarea nu evoluează în Europa. Indiferent de numele celei care va câştiga trofeul, Dinamo sau CFR, acesta va fi important doar pentru palmares. Ambele cluburi au avut probleme financiare, iar insolvenţa a dus la pierderea dreptului de a juca în competiţiile europene. Pentru “câini” există şi o latură sentimentală: ar fi a 14-a Cupă adăugată în vitrină, chiar numărul pe care-l purta Ekeng.

Au jucat repede şi după decesul lui Hîldan

Roş-albii evoluează acum, în finala Cupei, la o distanţă de 11 zile faţă de tragedia petrecută cu Patrick Ekeng. “Câinii” au mai trecut printr-o astfel de situaţie în urmă cu 16 ani. La 5 octombrie 2000, Cătălin Hîldan a suferit un stop cardio-respirator, într-un amical disputat la Olteniţa. Atunci, dinamoviştii au revenit pe teren la o distanţă de zece zile de la dispariţia celui ce e recunoscut ca “Unicul Căpitan”, confruntându-se cu Ceahlăul, scor 3-3.

Donaţii pentru Ekeng

AFAN şi jucătorii dinamovişti organizează o acţiune de ajutor pentru familia lui Patrick Ekeng. Lângă cele două Dinamo-mobile aflate la Arena Naţională vor fi urne, unde cei care vin la stadion pot depune orice sumă de bani. La final, fotbaliştii roş-albi vor strânge toată suma şi o vor trimite soţiei fostului lor coleg. De asemenea, federalii au anunţat că o replică a Cupei va fi trimisă la Yaounde, oraşul unde e înmormântat Patrick Ekeng, ex-mijlocaşul roş-albilor având pregătită simbolic şi o medalie. “Dacă Dinamo va câştiga, o medalie va fi dedicată în memoria lui Patrick Ekeng”, a spus Răzvan Burleanu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net