Ce spune Ioana Cosma despre criticile primite la Euro 2020. E prima femeie comentator de fotbal din România

Ultima actualizare:

    Ioana Cosma a comentat meciuri din cadrul Euro 2020, la PRO TVfoto: Instagram
Ioana Cosma a comentat meciuri din cadrul Euro 2020, la PRO TVfoto: Instagram

Ioana Cosma (47 de ani), prima femeie din România care a comentat la un turneu final, Euro 2020, nu este nici pe departe afectată de criticile care au curs la adresa ei în aceste zile.

Ioana a fost, pur și simplu, bombardată în mediul on-line cu critici, dar și cu injurii, venite în special din partea iubitorilor de fotbal de sex opus. Totuși, au existat și laude. “Este o zonă de confort pentru mine. Nu poți să spui că am intrat cu bocancii în spațiul bărbaților. M-am gândit că o să mă lovesc de prejudecăți. Nu m-au afectat criticile. A fost experiența vieții mele. Am avut curaj. Când am primit propunerea de a fi comentator am fost ușor inconștientă, apoi am început să conștientizez. N-am dormit trei nopți înainte de primul meci. Este foarte mult de lucru, nu-mi vine să cred. Am început să mă documentez. Prima echipă despre care m-am documentat a fost Ungaria, am citit trei zile. Meciul de pe Arena Națională este al șaptelea meci pe care l-am comentat în viața mea", a declarat Ioana Cosma, în emisiunea „La Măruță”, de la Pro TV.

„Au fost și fete care mi-au spus să las fotbalul bărbaților”

Jurnalista, cu 25 de ani de experiență în presaa sportivă, a dezvăluit că și femeile au avut derapaje misogine la adresa ei și nu doar bărbații.”Nu mă așteptam să se vorbească așa de mult. Dar tiparele, când sunt distruse, creează o energie. Am primit mesaje de la fete care mi-au spus să las fotbalul bărbaților. Nu mă deranjează criticile care sunt argumentate. Am învățat din ele, de pildă, să pun punct, să nu las fraza în suspensie, propozițiile să fie mai scurte. Eu am mai comentat, dar foarte puțin. Mironică, de exemplu, a comentat mii de meciuri. Exercițiul e mama învățăturii. Eu am comentat 7 meciuri în total”, a mai spus Ioana Cosma, la GSP Live.

Citește și:

Italia își continuă marșul triumfal. Squadra Azzurra a eliminat pe Belgia

Joachim Low spune că jucătorilor Germaniei le-a lipsit sângele rece în meciul cu Anglia

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net