Ce făceau actualii tricolori acum 12 ani?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

România a mai disputat o singură dată un meci de baraj la calificarea unui turneu final al Campionatului Mondial. Se întâmpla în 2001, iar majoritatea celor care fac parte din lotul naţionalei actuale doar visau să calce pe urmele idolilor lor. Click! vă prezintă ce făceau, acum 12 ani, cei care pot deveni eroi după dubla manşă cu Grecia.

Cei mai mici componenţi ai naţionalei, Maxim şi Grozav, nu aveau atunci decât 11 ani, erau în clasa a cincea, şi se aflau în primii ani de fotbal. Maxim era coleg de „trupă" la Şcoala de Fotbal Ardealul cu Chiricheş, care e cu un an mai mare ca el. Grozav, în acea perioadă, oscila între fotbal - unde era dus de unchiul său, Cornel Ţălnar - şi judo.

simeon stalpnicul png

La 13 ani s-a hotărât şi a rămas fidel fotbalului. O situaţie specială avea Hoban. Acesta avea 19 ani, dar tocmai abandonase fotbalul de un an din cauza unei boli grave a sângelui. Abia la 20 de ani a revenit pe teren, în rândurile unei echipe germane de liga a cincea, FC Klausen.

Componenţi ai actualei naţionale, Goian, Raţ, Lazăr sau Cociş jucau deja la echipe de seniori în 2001. Singurii din lotul actual care jucau şi atunci la nivel înalt erau portarul Bogdan Lobonţ, care era împrumutat de Ajax la Dinamo, şi Marius Niculae, care era considerat unul dintre cei mai promiţători tineri atacanţi din Europa. El tocmai se transferase de la Dinamo la Sporting Lisabona, acolo unde era antrenat de Bölöni şi începuse cea mai bună perioadă din cariera sa.

Marius Niculae a înscris acum 12 ani

Singurii supravieţuitori ai naţionalei din meciul de baraj de acum 12 ani sunt portarul Bogdan Lobonţ şi vârful Marius Niculae. Convocat acum surprinzător la naţională, Niculae era în 2001 unul dintre starurile primei reprezentative, antrenate atunci de Gică Hagi. El a şi marcat, de altfel, golul naţionalei în Slovenia, în înfrângerea cu 2-1. Cum în retur scorul a fost 1-1, slovenii au fost cei care au mers la Mondialele din 2002.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net