Caz unic în fotbal. Maxim şi ai lui chemaţi de la vestiare ca să bată un penalty

Ultima actualizare:

    Românul a înscris golul victoriei în al treilea minut din prelungiriFoto: Click!
Românul a înscris golul victoriei în al treilea minut din prelungiriFoto: Click!

Luni seara, pe OPEL Arena din Mainz, s-a încheiat etapa cu numărul 30 a Bundesligii între echipa gazdă şi Freiburg. Partida, şi aşa tensionată din cauza mizei mari aflate în joc, a fost detonată de nişte arbitrii care au fost depăşiţi de sistemul VAR implementat în acest sezon.

Practic, în minutul 45, o fază controversată petrecută în careul oaspeţilor a fost trecută cu vederea de centralul Guido Winkmann care imediat a fluierat finalul primei reprize. Toţi jucătorii au plecat la cabine, doar că acesta s-a gândit să consulte reluările video pentru că îl măcina ideea că ar fi putut să se înşele cu privire la acea infracţiune din careul lui Freiburg. Culmea, feelingul său a fost bun, Mainz meritând de fapt penalty la respectiva fază. 

Guido avea atunci două variante, una să treacă cu vederea, sau cealaltă să se facă de râs în încercarea de a face dreptate. A alea a doua soluţie şi a ieşit circ. A dictat penalty, dar neavând cine să-l execute s-a dus după jucători la vestiare şi i-a chemat înapoi pe teren pentru finalizare. Aceştia au rămas mască, dar au trebuit să se îmbrace la loc şi să-i facă hatârul arbitrului. De Blassis a înscris în ceea ce Winkmann a considerat minutul 90+7, iar jucătorii au intrat la loc la cabine pentru restul pauzei.

Toate sub privirile lui Alexandru Maxim care a fost uitat rezervă în acest meci. Mainz a câştigat până la urmă cu 2-0 şi e la egalitate de puncte cu Freiburg şi Wolfsburg pe locul care asigură doar barajul de menţinere în Bundesliga.

Faza va fi mai mult ca sigur ţinută mult timp minte pentru "aşa nu" la capitolul cum se foloseşte noua tehnologie video, VAR, menită să ajute, nu să încurce.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net