Cât ne ajută şi alţii în drumul spre Euro? Meciul Cehia - Kosovo e crucial

Ultima actualizare:

    Naţionala României va fi cu ochii pe meciul Cehia - Kosovo
Naţionala României va fi cu ochii pe meciul Cehia - Kosovo

Şansele de calificare ale României depind în mare măsură şi de rezultatul meciului Cehia – Kosovo, programat joi seară.

Înainte de bătăliile decisive cu Suedia şi Spania pentru calificarea directă la turneul final de anul viitor, tricolorii îşi pot asigura un loc de ,,baraj”, în play-off-urile din Liga Naţiunilor. Pentru aceasta, Cehia trebuie să învingă mâine, pe teren propriu, naţionala din Kosovo.

Dacă selecţionata lui Cosmin Contra nu va reuşi în tentativa complicată de a prinde una din primele două poziţii în Grupa F a preliminariilor Euro 2020, nu va fi totul pierdut. „Colacul de salvare” pentru România poate fi aruncat de UEFA prin intermediul Ligii Naţiunilor, mai exact prin acele meciuri de baraj care vor stabili în primăvară ultimele patru echipe calificate la Euro.

Conform regulamentului, 16 naţionale care nu se vor califica din actualele preliminarii vor fi grupate în patru play-off-uri, corespunzătoare pentru fiecare Ligă a Naţiunilor în parte (A, B, C şi D). Simplificând, România e la limita de jos în această ierarhie, având nevoie ca toate formaţile aflate mai jos în clasamentul Ligii Naţiunilor să fie eliminate în grupele lor.

Astfel, cu două etape înaite de finalul preliminariilor, mai există doar trei „pericole”. Cel mai mare vine din Grupa A, de la Kosovo, care joacă joi seară în deplasare, la Plzen, finala pentru locul al doilea, cu Cehia. Pentru noi, rezultatul ideal e o victorie a gazdelor, dar şi un egal îi va menţine pe cehi cu prima şansă la calificare. În schimb, un succes surprinzător al kosovarilor le va lăsa acestora speranţa unei performanţe istorice în urma meciului de acasă cu Anglia din ultima etapă. Ar fi un scenariu nefericit pentru România, care va pierde locul de play-off.

Dacă scăpăm de ameninţarea Kosovo, trebuie să fim atenţi şi la ultimele rezultate din Grupa F, serie în care Slovenia şi Macedonia de Nord mai au şanse teoretice de a încurca, indirect, România. Totuşi, e greu de crezut, în condiţiile în care Austria mai are nevoie de un punct din două meciuri (cu Macedonia şi Letonia) pentru a încheia definitiv socotelile.

Cu cine putem juca în play-off-ul Ligii Naţiunilor

*Naţionala noastră va intra, prin tragere la sorţi, în Liga C sau în Liga A.

*Vor fi patru echipe (cel mai probabil România, Bulgaria, Israel şi Ungaria) din care una va merge în Liga C şi trei în Liga A.

*În Liga C ar urma o semifinală cu Scoţia (în deplasare) şi o finală cu Serbia sau Norvegia, gazda urmând să fie trasă la sorţi.

*În Liga A ar urma o semifinală cu Islanda (în deplasare) şi o finală cu Bulgaria, Israel sau Ungaria, gazda urmând să fie trasă la sorţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net