Carnagiu în Turcia. Fanii lui Trabzon au tras focuri spre autocarul lui Fener. Şoferul a fost rănit, dar jucătorii au scăpat FOTO

collagefener1.jpg

Împuşcăturile s-au produs pe un pod, iar atacatorii au ţintit şoferul pentru ca acesta să piardă controlul volanului, autocarul să cadă în râpâ şi să moară toţi pasagerii
Foto Click!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Fanatismul a fost dus la extrem în Turcia. Sâmbătă seara, fotbaliștii lui Fenerbahce au fost la un pas de tragedie, după ce s-au tras mai multe focuri de armă asupra autocarului cu care se deplasau la Trabzon, după meciul disputat la Rize cu Caykur. Șoferul a fost nimerit de gloanțe, dar cei din apropiere au reușit să controleze mașina, care a evitat astfel prăbușirea în mare.

Rivalitatea din fotbalul turc a atins cote alarmanțe. Fotbalișțtii de la Fenerbahce scăpat ca prin urechile auclui de la moarte, în timp ce se deplasaul la Trabzon. Asupra autocarului în care era echipa s-au tras focuri de armă, unele atingându-l pe șofer. Unul dintre jucătorii lui Fener, citat sub protecţia anonimatului, a declarat pentru un post de televiziune turc că asupra autocarului s-au tras cinci sau şase focuri de armă dintr-o maşină care circula pe sensul opus. ” Şoferul fiind rănit, cei care stăteau în faţă în autocar au intervenit şi au oprit vehiculul. În stânga noastră era marea. Puteam să cădem cu autocarul în mare”, a spus fotbalistul. Traficul a fost blocat pe autostrada ce leagă oraşele Rize şi Trabzon pentru mai mult timp după incident, iar echipa Fenerbahce s-a deplasat la aeroportul din Trabzon cu un vehicul blindat. Șoferul a fost dus la spital iar azi urma să intre în operație. ” Are o fractură între pomete şi osul temporal. Acolo există un fragment de metal. Este posibil să fie o rană provocată de un glonţ. Încă nu este clar. Norocul lui este că nu are probleme la creier”, a explicat medicul Abdulkadir Gunduz, de la Universitatea Tehnică Karadeniz din Trabzon.

fenerbahce-465x390.jpeg

Poliţia a venit imediat la faţa locului, dar teroriştii n-au fost încă prinşi. Se pare că aceştia au tras cu arme de vânătoare
Foto Click!

Șefii lui Fener au fost extrem de duri vizavi de incidentul în care componențioi echipei au fost la un pas de tragedie. ”Ar trebui ca tuturor să le vină mintea la cap. Să se renunţe la astfel de manifestări extreme. Trecem pe viaduct... Autocarul este atacat... Şoferul este rănit. Scopul celor care au atacat este clar: să se răstoarne autocarul, să moară fotbaliştii. Există altă explicaţie? Pentru că aici este viaduct”, a spus Mahmut Uslu, secretarul general al clubului Fenerbahce.

Kuyt, în stare de șoc:” Nu mă pot opri din plâns”

Fotbalistul olandez al echipei Fenerbahce, Dirk Kuyt, care nu s-a aflat alături de colegii săi în autocar în momentul atacului de sâmbătă seară, a declarat că a fost extrem de afectat de ceea ce s-a întâmplat şi că nu mai poate continua în aceste condiţii. Kuyt nu a făcut parte din lotul echipei Fenerbahce pentru meciul cu Caykur Rizespor, fiind accidentat. ”Încă tremur tot. Abia stau în picioare. Vreau să fiu calm, să nu mă gândesc la lucruri rele, dar plâng şi nu mă pot opri. Nu pot continua astfel”, a spus Kuyt pentru jurnalul turc Fanatik.

Au amânat meciul din Cupă

Meciul Fenerbahce - Mersin Idmanyurdu, care era programat să se dispute marţi, 7 aprilie, în manşa secundă a sferturilor de finală ale Cupei Turciei, a fost amânat ca urmare a atacului de sâmbătă seară ce a vizat autocarul care transporta echipa din Istanbul.  Clubul ceruse, într-un comunicat postat ieri pe site-ul oficial, că până la lămurirea situaţiei cu privire la atacul ce a vizat autocarul echipei, meciurile de fotbal din Turcia ar trebui să fie amânate.

foto_afp_000_ts-was8915818.jpg

Jucătorii lui Fenerbahce se întorceau cu autocarul de la Rize, după un meci de campionat câştigat cu 5-1
Foto Click!

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • victorie

    Formaţia Universitatea Cluj a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Rapid, într-un meci din etapa a XXIV-a a Ligii I.

  • După o relaţie de şapte ani cu Evangelina, perioadă în care a făcut şi doi copii, Demichelis ezita să intre oficial într-o căsnicie. Fundaşul lui Manchester City a cedat doar la presiunile lui Leo Messi.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5