Care naţională e mai bună?

Ultima actualizare:

    Alibec va fi marele absent al naţionalei României în meciurile cu Armenia şi Muntenegru
Alibec va fi marele absent al naţionalei României în meciurile cu Armenia şi Muntenegru

România mai are şanse doar matematice de calificare la Campionatul Mondial din Rusia şi în acest context i-a venit şi curajul selecţionerului nostru german. Acesta s-a gândit să inoveze lotul pentru următoarele două meciuri din preliminarii, doar că diferit nu înseamnă neapărat mai bun! Iar neamţul e posibil să fi făcut nişte nedreptăţi şi să fi lăsat acasă o echipă care i-ar învinge-o pe a lui!

Postul de portar e confiscat de Ciprian Tătăruşanu, singurul golkeaper din străinătate care apără constant. În aceste condiţii, nu contează că a treia lui rezervă e Florin Niţă sau Silviu Lung junior, iar Daum s-a gândit să-i flateze puţin pe mofturoşii stelişti cu care s-a contrat mereu şi l-a pus pe al lor pe bancă, lângă Pantilimon. Cu fostul giurgiuvean între buturi nu am avea însă mai mari emoţii! În apărare ne-a surprins selecţionerul foarte mult, mai ales cu selecţia la nivelul fundaşilor centrali.

Dacă pe benzi alegerile lui Benzar şi Toşca sunt juste, pe dinafară au rămas totuşi Măţel şi Latovlevic, doi jucători care puteau fi măcar în lot! Iar în mijloc, ce să mai vorbim? A chemat trei jucători de acest profil, dintre care unul e accidentat, Vlad Chiricheş, iar doi n-au fost până acum la Mogoşoaia decât la kilogram, Ţîru şi Găman. I-a lăsat pe dinafară pe Săpunaru, suspendat pentru meciul cu Armenia, dar care ar fi putut juca în mult mai complicatul joc din Muntenegru, şi cu mare experienţă, dar şi pe Dragoş Grigore, făcut chiar de el căpitan în startul preliminariilor. Pe Cosmin Moţi, om cu meciuri în picioare la Ludogoreţ, l-a chemat “din senin“, pe ultima sută de metri.

Selecţionerul nu renunţă la ideile sale

La mijloc va închide probabil cu Pintilii. De Hoban a uitat subit, deşi la CFR Cluj, mijlocaşul este cel mai bun pe postul său. În plus, va folosi două rezerve de lux, Răzvan Marin şi Nicuşor Stanciu, care freacă băncile de rezerve la Liege şi Bruxelles. Bogdan Stancu, cealaltă alegere a lui, continuă parcursul fad din Turcia, unde are două meciuri şi niciun gol marcat încă. În schimb, pe dinafară au rămas Gabi Torje, decisiv la Karabuk etapa trecută, Constantin Budescu, jucător de execuţie, care poate rezolva un meci de unul singur, dar şi Cristi Tănase, mijlocaş foarte apreciat în Turcia în ultimul an şi ignorat parcă din ambiţie de staff-ul tricolorilor.

În atac, Daum mizează totul pe Florin Andone, dar nu i-a adus pe nimeni cu care să-l sperie pe jucătorul lui Deportivo. Denis Alibec a primit o palmă fără să ştie de ce şi nu se regăseşte nici pe lista adiţionalilor, la fel ca şi Keşeru, ale cărui goluri de la Ludogoreţ nu mai sunt relevante pentru Daum. Sigur, în fotbal totul e relativ, dar parcă am paria 2 amărâţi de lei că naţionala imaginată de noi nu s-ar face de râs în faţa celei cu care Daum vrea să-şi joace la 1 şi 4 septembrie ultima carte de calificare la turneul final de anul viitor!

Isăilă mizează pe «căpşunari»


    Daniel Isăilă, selecţionerul tricolorilor sub 21 de ani
Daniel Isăilă, selecţionerul tricolorilor sub 21 de ani

Tot duminică, dar la Buftea, se va reuni şi naţionala de tineret, în vederea partidelor de calificare la Europeanul din Italia, 2019. Daniel Isăilă, selecţionerul tricolorilor sub 21 de ani, mizează pentru deplasarea din Bosnia şi confruntarea cu Elveţia, de la Ovidiu, pe nu mai puţin de opt jucători care evoluează în străinătate, un record în domeniu la acest nivel de vârstă.

Astfel, la lot au fost chemaţi Ionuţ Radu (Avellino), Alexandru Paşcanu (Leicester), Andrei Radu (Aris Limassol), Marco Dulca (Swansea), Mihai Dobre (Bournemouth), Ianis Hagi (Fiorentina), Adrian Petre (Esbjerg) şi George Puşcaş (Benevento).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net