Cantonament cu zâmbetul pe buze în Liga 1

bucurie_liga_1_cantonamente.jpg

Jucătorii s-au bucurat ca niște copii la reînceprea antrenamentelor
Jucătorii s-au bucurat ca niște copii la reînceprea antrenamentelor
FOTO: Facebook
Citeste tot despre: 

După două luni de pauză forțată cauzată de pandemia de coronavirus, prima zi de cantonament a fost așteptată de fotbaliști ca seara Crăciun. Pentru prima dată în cariera lor, fotbaliștii au început cele două săptămâni de izolare cu zâmbetul pe buze. Liga 1 ar putea fi reluată la mijlocul lunii iunie.

Campioana ultimelor două ediții, CFR Cluj, s-a numărat printre ultimele formații din prima divizie care au reluat antrenamentele. Ca și în cazul celorlalte echipe, și la clujeni bucuria revederii cu coechipierii și cu mingea de fotbal a fost mai mare decât supărarea gândului că timp de cel puțin două săptămâni vor sta departe de familii. Francezul Bilel Omrani, golgheterul echipei în cupele europene, a fost printre cei mai veseli la primul antrenament făcut în cadru centralizat. Chiar dacă deocamdată, din cauza distanțării sociale, ședințele de pregătire nu seamănă cu ce erau obișnuiți până acum fotbaliștii, ei se bucură de prezența pe teren și speră să joace din nou meciuri oficiale în cel mai scurt timp.

Dacă totul merge așa cum este preconizat, restartul Ligii 1 se apropie cu pași repezi. Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a confirmat că, dacă nimic rău nu va apărea în lupta cu pandemia de coronavirus, la mijlocul lunii viitoare se pot relua meciurile. Mai precis la 13-14 iunie, așa cum doresc și cei de la LPF: ”România are două, trei săptămâni în urma Germaniei, apropo de valul epidemiologic. Am luat un studiu-model existent în Germania, pentru că practic este singura ţară care în momentul acesta a repornit competiţiile sportive cu nişte reguli clar şi bine definite şi în momentul în care am stabilit acel regim de antrenament în cantonament închis, cu izolare şi cu testare, modelul german ne-a fost de folos. Probabil că jumătatea lunii iunie va fi această dată, o vom anunţa până pe 1 iunie, ca să existe perspectivă, să existe un orizont de timp de pregătire şi de a pune la punct toate detaliile pentru a reporni competiţia într-un mod foarte sigur”, a declarat Ionuț Stroe la Digi24. Evident, meciurile vor avea loc fără spectatori, așa cum se va întâmpla, de altfel, în toate campionatele care se vor relua în acest an. Meciurile de fotbal în România au fost suspendate la 12 martie din cauza pandemiei de coronavirus. Din actualul sezon al Ligii I mai sunt de jucat opt etape în play-off şi 12 în play-out.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1