Campionii de la CFR Cluj se antrenează în Mediterană!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Clujenii trag tare pentru a ajunge în cea mai bună formă la momentul „dublei" cu Inter Milano, din Liga Europa. Aflaţi în cantonament în Spania, fotbaliştii campioanei transpiră din greu la exerciţiile impuse de Paulo Sergio. Şi pentru că au nevoie şi de recuperare pe măsură, el a găsit o metodă practică: îşi trimite jucătorii în mare.

Ceferiştii au uitat rapid de vacanţă şi de relaxare pentru că au intrat în forţă în programmul de pregătire. Nu au timp de pierdut, având în vedere că îi aşteaptă la 14 februarie primul meci cu Inter Milano. Antrenorul campionilor, Paulo Sergio, şi-a dus jucătorii în Spania, la Marbella, staţiune care îi va găzdui până la momentul meciului cu italienii.

simeon stalpnicul png

Clujenii au câte două antrenamente pe zi şi, deşi se pune accentul pe pregătirea fizică, mingea nu lipseşte la niciuna dintre şedinţele de pregătire. De obicei, dimineaţa, antrenamentele sunt mai consistente şi se pune accentul pe partea fizică. Şi pentru că exerciţiile sunt intense şi obositoare, fotbaliştii sunt trimişi, la final, în mare.

simeon stalpnicul png

„Acesta este un mod de refacere. La Cluj avem piscină cu gheaţă, iar băieţii stau acolo după fiecare antrenament. Apa mării nu este suficient de rece, însă ne ajută. Imediat după antrenamente, băieţii merg şi la Spa, la hotel, unde există un centru de recuperare. Băile cu gheaţă reduc febra musculară, măresc viteza de recuperare şi chiar reduc inflamaţiile, dacă este cazul. În plus, micşorează impulsurile nervoase, încetinind fluxul de enzime către muşchi", ne-a declarat preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan. A doua şedinţă de pregătire a zilei este axată mai mult pe partea tactică, însă şi atunci exerciţiile cu mingea se fac în regim de forţă şi viteză.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net