Campion cu FC Argeș și creator al Stelei 1986, Florin Halagian a încetat din viaţă

Ultima actualizare:

    Ultima echipă de fotbal antrenată de Florin Halagian a fost Gloria BistrițaFoto: Sport Pictures
Ultima echipă de fotbal antrenată de Florin Halagian a fost Gloria BistrițaFoto: Sport Pictures

Cluburile FC Argeş şi CSA Steaua au anunţat, astăzi, că antrenorul Florin Halagian a încetat din viaţă, la vârsta de 80 de ani. Acesta a câștigat două titluri de campion cu formația piteșteană și a contribuit la formarea lotului cu care Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Halagian a mai câştigat titlul de campioană cu Dinamo Bucureşti în sezonul 1991-92. A avut o contribuţie importantă la construirea echipei de aur a Stelei, care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni.

În data de 25 martie 2008 a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu pentru toată activitatea şi pentru formarea tinerelor generaţii de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Clubul FC Argeș ”anunță decesul antrenorului Florin Halagian la vârsta de 80 de ani. Florin Halagian a adus singurele titluri de campioană a României din palmaresul echipei FC Argeş cu care s-a impus în Divizia A în sezoanele 1971-72 şi 1978-79. Clubul FC Argeș este alături în aceste momente grele de familia îndurerată. Sincere condoleanțe!”, se menţionează în mesajul FC Argeş.

Au postat mesaje pe Facebook şi pe site-urile oficiale şi FC Rapid, şi CSA Steaua. “Clubul Steaua Bucureşti anunţă decesul antrenorului Florin Halagian la vârsta de 80 de ani. Născut pe 7 martie 1939, Florin Halagian a fost unul dintre antrenorii importanţi din România, el conducând de-a lungul vremii 15 formaţii din ţara noastră. Ca antrenor pe prima scenă a fotbalului românesc, Florin Halagian a adunat 878 de meciuri, locul 1 detaşat în clasamentul all-time. Pe poziţia secundă se află Ilie Oană, cu 572 de partide. Printre echipele pe care le-a antrenat s-a numărat şi Steaua Bucureşti (1984), Florin Halagian având o importantă contribuţie în formarea dream-team-ului care a cucerit Cupa Campionilor Europeni pe 7  mai 1986. Florin Halagian s-a retras din antrenorat în 2010, ultima oară activând la CS Mioveni. Pe 25 martie 2008 a fost decorat de preşedintele României, Traian Băsescu pentru toată activitatea şi pentru formarea tinerelor generaţii de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”. Clubul Steaua Bucureşti este alături de familia îndurerată în aceste momente grele. Sincere condoleanţe!”, se arată pe site-ul CSA Steaua.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net