Calculele luptei pentru titlu se simplifică

Ultima actualizare:

    Mario Camora, căpitanul CFR-ului, a marcat un gol decisiv pentru echipa saFOTO: Sportpictures.eu
Mario Camora, căpitanul CFR-ului, a marcat un gol decisiv pentru echipa saFOTO: Sportpictures.eu

Ultimul meci al etapei a șaptea a Ligii 1, CFR Cluj - Viitorul, a fost unul cu suspans și dătător de speranțe pentru FCSB în prima lui jumătate. Apoi, lucrurile au revenit pe făgașul normal și ardelenii s-au impus clar, scor 3-1, apropiindu-se decisiv de al doilea titlu de campioni. Click! vă prezintă toate calculele luptei la titlu.

În acest moment, cu trei etape înainte de final, în lupta pentru câștigarea campionatului se află trei formații: CFR Cluj (44 puncte), FCSB (39 puncte) și Universitatea Craiova (36 puncte). Ultima dintre ele are sarcina cea mai grea, adică pentru a ajunge campioni, oltenii nu doar că trebuie să câștige toate meciurile, dar trebuie ca și CFR să piardă toate meciurile, ceea ce e un scenariu care ține de domeniul fantasticului. Așadar, pentru ca Universitatea să ia titlul e nevoie de o minune despre care se va scrie ani la rând dacă se va întâmpla.

Revenind cu picioarele pe pământ, adevărata luptă se va da în aceste ultime trei runde între CFR Cluj și FCSB. Numai că distanța de cinci puncte dintre ele îi face pe ardeleni nu doar favoriți la cucerirea trofeului, dar și potențiali campioni încă de la începutul săptămânii viitoare. Acest lucru ar fi posibil dacă bucureștenii nu vor învinge la Craiova, duminică, iar CFR va obține un rezultat mai bun decât al FCSB-ului în deplasarea de la Astra, de luni. Dacă, însă, elevii lui Mihai Teja vor reuși să învingă pe stadionul ”Ion Oblemenco”, atunci clujenii sunt obligați să câștige la Giurgiu astfel încât să depindă doar de ei în tentativa de recucerire a trofeului. ”E obligatoriu să nu pierdem la Astra. Dacă facem asta, avem trofeul pe masă la meciul cu Craiova, din penultima etapă. Dar Astra ne-a mai bătut şi trebuie să fim atenţi. Ne bucurăm o zi două, apoi ne concentrăm la meciul de la Giurgiu”, a declarat Dan Petrescu, la Digi Sport, după victoria cu Viitorul. Practic, el știe că dacă înaintea ultimei etape va avea măcar trei puncte avans în fața FCSB-ului, adică dacă va obține măcar patru puncte din următoarele două meciuri, poate declanșa fiesta. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci clujenii ar putea să și piardă ultimul meci al sezonului, contra FCSB, deoarece ei au avantajul că nu li s-au rotunjit punctele la înjumătățirea făcută la intrarea în play-off, așa cum au stat lucrurile în cazul bucureștenilor.

Dan Petrescu: ”A fost primul meci în care am fost condus acasă la CFR”

Victoria obținută cu 3-1 în fața Viitorului, după ce constănțenii au condus la pauză, a fost una care l-a transformat pe antrenorul Dan Petrescu într-un tehnician mult mai vorbăreț ca de obicei. El a explicat că a bifat o carieră negativă din cariera lui la clujeni, fiind pentru prima dată când e condus acasă, iar apoi și-a lăudat jucătorii pentru puterea de a fi revenit în joc exact atunci când era mai mare nevoie. ”Sută la sută e primul meci ca antrenor la CFR când sunt condus acasă. Nu am luat niciodată gol la început. Anul trecut, când am început aici, mereu am înscris primii. A fost şi ăsta un record care a fost doborât de Viitorul. Toată lumea ştie ce joc ofensiv are şi ce echipă e. În repriza a doua le-am spus că trebuie să continuăm să fim agresivi, dar în acelaşi timp sunt unii jucători cărora le-am spus numele, care trebuie să-şi ridice nivelul, jucători foarte importanţi. Au ridicat ritmul şi sincer nu mă aşteptat să marcăm trei goluri şi să dominăm repriza a doua. A fost un moment psihologic, când Manea a scos de pe linia porţii după ce Arlauskis a scăpat mingea. Dacă făceau 2-0 era greu să mai întoarcem. Băieţii au arătat carcater, spirit, au arătat că nu e o echipă cum zic specialiştii, că e pragmatică, că e urâtă, că nu e nu ştiu cum. Au arătat fotbal. Am câştigat, în opinia mea, fără drept de apel. Camora a marcat un gol extraordinar, dar autul noi îl lucrăm mult la antrenamente, stăm foarte mult să lucrăm fazele fixe şi ştiam că la mingea a doua Mario are un şut bun şi de aceea a stat acolo. A arătat de ce e căpitanul echipei, e lider, când ai nevoie de căpitan e acolo. Nu a făcut o primă repriză bună, dar în repriza a doua a arătat că este un lider adevărat, marcând un gol esenţial pentru noi”, a declarat Dan Petrescu la Digi Sport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net