„Câinii” se muşcă între ei în play-out-ul Ligii I

Ultima actualizare:

    Niculescu şi Bratu, foşti colegi de echipă la Dinamo
Niculescu şi Bratu, foşti colegi de echipă la Dinamo

Claudiu Niculescu poate fi dat afară de la FC Voluntari chiar de către fostul său coleg de la Dinamo, Florin Bratu.

Din punct de vedere al antrenorilor, FC Voluntari – Dinamo e cel mai aprins meci din play-out-ul Ligii I. Doi foşti atacanţi ai „câinilor” se duelează într-un meci crucial, în special pentru Claudiu Niculescu.

Pe vremea când Dinamo lua ultimul titlu de campioană, adică în urmă cu mai mult de un deceniu, în ofensiva alb-roşilor străluceau atacanţii Claudiu Niculescu şi Florin Bratu. 2005-2006 şi 2007-2008 sunt sezoanele în care cei doi au făcut deseori pereche în atacul „câinilor”, la concurenţă cu un alt golgheter de rasă, Ionel Dănciulescu.

Chiar la primul meci în care au fost colegi la Dinamo, „Clau-gol” şi „Bratone” au înscris fiecare câte un gol în poarta Stelei, iar gruparea din „Ştefan cel Mare” şi-a trecut în palmares Supercupa din 2005. În toamna aceluiaşi an, Niculescu (cu un gol) şi Bratu (cu o „dublă”) au pus umărul la istoricul 5-1 cu Everton din Cupa UEFA, una dintre marile victorii europene ale dinamoviştilor.

Aşa cum se întâmplă deseori în fotbal, colegii şi prietenii de ieri se transformă în adversari. Trecuţi în branşa antrenorilor, Claudiu Niculescu (41 de ani) şi Florin Bratu (38 de ani) vor fi vineri faţă în faţă în meciul FC Voluntari – Dinamo. Va fi în primul rând o confruntare de orgolii, Bratu ajungând antrenor al „câinilor” înaintea lui Niculescu, care a negociat şi el cu patronul Negoiţă în toamna lui 2017, înainte de numirea lui Miriuţă. Claudiu Niculescu a rămas însă la conducerea ilfovenilor, însă fără prea mare succes. Din contră, FC Voluntari a câştigat doar două din ultimele opt meciuri, scufundându-se în subsolul clasamentului din play-out, astfel că Niculescu ar putea fi dat afară în orice moment. De partea cealaltă, Dinamo n-are emoţii cu retrogradarea, Florin Bratu având ca obiectiv doar construirea unei echipe competitive pentru sezonul următor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net