«Câinii», neînvinşi acasă în faţa moldovenilor

17-sport-dinamo-_rps3894.jpg

Dinamo este liderul clasamentului după prima etapă
Foto: sportpictures.eu
Citeste tot despre: 

Dinamo joacă duminică seară (23 iulie) primul meci pe teren propriu din acest sezon şi sunt favoriţi. Rivalii lor, botoşănenii, au fost victime sigure de-a lungul timpului atunci când au venit în Capitală. Din cele patru partide contra dinamoviştilor nu au câştigat niciuna.

Arena Naţională va fi luată cu asalt de fanii “câinilor”, partida cu FC Botoşani urmând a fi ultimul test înaintea duelului european cu Bilbao. Pe lângă aportul suporterilor, gazdele au de partea lor şi statistica. Au jucat de nouă ori cu moldovenii, în toate competiţiile, şi bilanţul le e net favorabil. Mai mult, acasă, din patru confruntări au trei victorii, toate reuşite la acelaşi rezultat, 1-0, şi un egal, 0-0, adică niciodată nu s-au înclinat în faţa acestui adversar. Acum, la moldoveni, căpitan e Alberto Cobrea, portar ce a fost legitimat înainte la Dinamo.

“Cred că este un test pentru ei înaintea unei duble foarte dificile, dar cred că noi avem un atu datorită omogenităţii care s-a creat, având aproximativ aceeaşi echipă de anul trecut. În schimb ei au făcut mai multe transferuri şi o să aibă nevoie de timp pentru a se cunoaşte mai bine”, a spus acesta. Iar atacantul împrumutat de la roş-albi, Daniel Popa, a completat: “M-am acomodat foarte bine, m-am integrat, băieţii sunt foarte OK, conducătorii la fel şi sper să facem o treabă bună împreună. Aici oamenii au încredere în mine, vreau să-i răsplătesc şi sper să fie bine”. Şi antrenorul Costel Enache e optimist, mai ales că-n prima etapă elevii săi au reuşit o remiză, 1-1, în faţa clujenilor lui Dan Petrescu.

“Suntem pregătiţi. Dacă reuşim să menţinem atitudinea pe care am avut-o în meciul cu CFR, sunt sigur că vom face un joc frumos, eficient. Noi ne formăm un model de joc şi-n funcţie de adversar facem mici corecturi”, a declarat omul de pe banca moldovenilor.

Loading...

Citește și

  • dinamo fcsb

    „Câinii” au câştigat cel mai nebun derby din ultimii ani prin dubla din penalty-uri a lui Hanca, iar lupta la titlu se dă acum în trei

  • paul anton

    Mijlocaşul Paul Anton, 26 de ani, a revenit în Ştefan cel Mare după împrumutul la Getafe.