”Câinii” n-au scăpat încă de griji. FC Dinamo are meciuri cu echipele care trag să participe în eurocupe

dinamo-hermannstadt-mihaiu-penalty-_rps4083.jpg

Mihaiu a fost faultat de Stoica și a scos un penalty pentru Dinamo
Mihaiu a fost faultat de Stoica și a scos un penalty pentru Dinamo
Foto: sportpictures.eu
Citeste tot despre: 

Victorioși (2-0) în fața lui Hermannstadt, oamenii lui Dusan Uhrin au făcut un pas important pentru menținerea în Liga 1. Misiunea lui FC Dinamo rămâne complicată în condițiile în care vor înfrunta în ultimele două runde pe FC Argeș  și Chindia, formații care vor să prindă „barajul” pentru participarea în cupele europene.

Cu 7 puncte mai mult decât au strâns ultimele două  clasate, Poli Iași și Hermannstadt, bucureștenii s-au asigurat că nu vor retrograda direct în liga a doua. Ceea ce nu înseamnă că ei au scăpat încă de griji. Pentru a nu avea emoții, ei își propun să evite și locurile de baraj. Ceea ce înseamnă o clasare de la locul 6 în sus. A spus-o și antrenorul Dusan Uhrin după victoria din meciul cu sibienii: “Pentru noi a fost foarte dificil, pentru că ştim cum joacă Hermannstadt. Încă nu s-a terminat. Vreau să scăpăm de baraj. Am stabilit primul unsprezece şi sistemul. Acum avem Cupa (n.r. – returul cu Astra din semifinale). Avem un program foarte dificil. Vom încerca tot ce putem în Cupă”, a spus Uhrin pentru posturile care transmit Liga 1.
Seria de succese ale „câinilor” i-a impresionat și pe suporteri. Astfel, Peluza Cătălin Hîldan a promis într-o postare pe Facebook că va încerca să achite salariile jucătorilor până cel târziu mâine. ”Trebuie să plătim un salariu restant jucătorilor! Jucătorii au respectat eforturile suporterilor, au respectat antrenorul și au demonstrat caracter. Cele 4 victorii consecutive nu lasă loc de interpretări. Echipa și-a făcut treaba și vom continua să ne-o facem și noi! Dincolo de obligația de a onora contractele, trebuie să răsplătim atitudinea și munca lor! O vom face!”, s-a menționat în comunicatul DDB.
Sibienii, șanse minime de supraviețuire
De partea cealaltă, Hermannstadt și-a diminuat considerabil șansele de a prinde măcar „barajul” de menținere. Sibienii au căzut chiar pe ultimul loc după ce ieri Poli Iași s-a impus (2-1) la Arad, cu UTA. Antrenorul Eugen Beza a pus eșecul cu Dinamo îndeosebi pe eliminarea lui Ionuţ Stoica. “Din păcate, am rămas rapid în zece oameni. Chiar dacă luam gol nu era nicio problemă, pentru că dacă rămâneam unsprezece la unsprezece soarta jocului era alta. Eu, personal, nu am văzut bine faza penalty-ului. Nu mă pot pronunţa”, a spus Beza.
În schimb, Ionuţ Stoica a contestat eliminarea: “Am fost umăr la umăr. A căzut şi el, am căzut şi eu. I-am zis, de ce-mi dai roşu? Nu l-am lovit, nu l-am tras... OK, e 11 metri, dar nu-mi dai roşu. Colegii m-au încurajat. Suntem o familie”, a declarat Stoica pentru posturile care transmit Liga 1.

Cu cine mai au de jucat echipele implicate în lupta pentru evitarea retrogradării

Gaz Metan - 29 puncte
UTA (deplasare)
Poli Iași (acasă)
UTA - 28 puncte
Gaz Metan (acasă)
Voluntari (deplasare)
Dinamo - 27 puncte
FC Argeș (deplasare)
Chindia (acasă)
Viitorul - 26 puncte
Chindia (deplasare)
Astra (acasă)
Astra - 24 puncte
Voluntari (acasă)
Viitorul (deplasare)
Voluntari - 23 puncte
Chindia (acasă) *
Astra (deplasare)
UTA (acasă)
* se joacă luni, 10 mai
Poli Iași - 20  puncte
Hermannstadt (acasă)
Gaz Metan (deplasare)
Hermannstadt - 20 puncte
Poli Iași (deplasare)
FC Argeș (acasă)

Clasament Play-Out

1. Chindia 6 4 2 0 7-1 34
2. FC Argeş 7 3 2 2 9-4 31
3. Gaz Metan 7 3 3 1 11-7 29
4. UTA 7 3 0 4 6-9 28
5. Dinamo 7 4 1 2 9-7 27
6. Viitorul 7 3 1 3 6-4 26
7. Astra 7 1 2 4 6-8 24
8. Voluntari 6 2 1 3 3-7 23
9. Poli Iași 7 2 1 4 5-10 20
10. Hermannstadt 7 2 1 4 4-9 20
 

Loading...