Burleanu îl demite "nemţeşte" pe Daum: "Îi cer un raport, dar rezultatele..."

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu şi Christoph Daum
Răzvan Burleanu şi Christoph Daum

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, nu a exclus posibilitatea ca antrenorul Christoph Daum să fie demis de pe banca echipei naţionale. România a învins aseară într-un amical pe Chile, 3-2, dar adevăratul obiectiv, calificarea la CM 2018, e ratat.

"E un meci amical, dar e un rezultat pe baza căruia poţi să construieşti. Şanse de calificare nu mai sunt, nu are rost să ne amăgim, putem spera, dar trebuie să fim cu picioarele pe pământ, ai doar şase puncte în momentul de faţă. Doar un rezultat pozitiv în Polonia ne-ar fi putut ţine în continuare. În momentul de faţă trebuie să ne gândim foarte bine, să avem o analiză, să vedem care sunt cauzele, de ce nu am făcut mai mult şi, în acelaşi timp, să vedem unde trebuie să intervenim", a spus el.

Burleanu a discutat cu Daum despre reacţia nervoasă pe care a avut-o, luni, la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Chile: "Am discutat cu el despre această reacţie. Câteodată, simt o acumulare de răutate din exterior, ca şi când nu s-ar vrea binele naţionalei. Toţi ar trebui să ne asumăm o perspectivă de a construi, pentru că toţi ne dorim binele echipei naţionale.Cui foloseşte, dacă intrăm într-o zonă din aceasta de a dărâma sau chiar de a umili? E foarte greu să fii în pielea jucătorilor cu această presiune, noi încercăm să luăm această presiune de pe umerii lor. În această seară au evoluat jucători foarte tineri şi dacă am pune o presiune în plus credeţi că putem obţine foarte mult".

Preşedintele FRF a anunţat că există varianta ca Daum să fie demis, obiectivul de calificare la CM 2018 fiind ratat. "Nu am discutat nici de demisie, nici de reziliere, ar fi fost total neprofesionist să ai o asemenea discuţie cu staful tehnic între două meciuri, la un interval de trei zile. În mod cert voi solicita un raport stafului tehnic, care să fie discutat la nivel de Comisie Tehnică şi apoi prezentat în Comitetul Execturiv. Rezultatele... Cred că niciunul dintre noi nu este mulţumit de rezultate. Este o dezamăgire că nu am reuşit să ne depăşim limitele. Ceea ce îmi pare nespus de rău este că nu reuşim să avem rezultate mai rapid, mă refer la rezultate la care se lucrează, totuşi", a anunţat acesta.

"Am vorbit de o perspectivă pe termen lung la echipa naţională, pentru că nimic nu te recomandă să obţii rezultate de pe o zi pe alta, nu poţi să dai naştere unor jucători, nu poţi să faci absolut nimic pe termen scurt. Am discutat şi de proiectul Euro-2020. Dar în acelaşi timp, atât eu, cât şi domnul Christoph Daum am vorbit de acest obiectiv, calificarea la Campionatul Mondial. Contractul lui Daum avea acest obiectiv, calificarea la Campionatul Mondal. Voi solicita un raport de analiză din partea stafului tehnic, care va fi discutat la nivel de Comisie Tehnică, iar analiza Comisiei Tehnice va fi discutată în Comitetul Executiv al FRF, după care vom lua o decizie", a explicat Răzvan Burleanu.

Întrebat dacă îl susţine în continuare pe Daum, Burleanu a răspuns: "Vă invit să aşteptăm acest parcurs, după o să putem să avem un punct oficial din partea federaţiei şi să clarificăm lucrurile. În cel mai scurt posibil vor veni aceste analize. Nu regret numirea pe care am făcut-o în ceea ce-l priveşte pe Christoph Daum. În acelaşi timp un antrenor este ţinut de rezultate, iar rezultatele nu ne avantajează. Cu toţii, nu avem răbdare să construim. Cred că domnul Christoph Daum are foarte multe plusuri. Sunt mulţi jucători tineri care au apărut faţă de Euro-2016."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net