Burleanu: "Becali i-a sunat pe toţi ca să nu-l valideze pe Daum. E ca în hoţii şi vardiştii!"

Ultima actualizare:

    Preşedintele FRF l-a acuzat pe Gigi Becali că a intervenit mişeleşte pentru oprirea numirii lui DaumFoto Click!
Preşedintele FRF l-a acuzat pe Gigi Becali că a intervenit mişeleşte pentru oprirea numirii lui DaumFoto Click!

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, era mândru la finalul Comitetului Executiv care l-a validat pe Christoph Daum selecţioner al României.

La conferinţa de presă care a urmat, acesta a declarat că Daum a fost votat în unanimitate şi că are ca obiectiv calificarea României la Campionatul Mondial din Rusia 2018. "Ne-am îndreptat atenţia către modelul belgian, olandez şi german. Profilul selecţionerului a fost adaptat atât obiectivelor stabilite, cât şi la realităţile fotbalului românesc, aflat într-o perioadă de reconstrucţie. Suntem foarte bucuroşi să-l avem alături de noi pe unul dintre cei mai titraţi antrenori deveniţi selecţioneri ai României. Domnul Daum e un reprezentant de top a ce înseamnă fotbalul mare din ziua de azi. A condus cluburi mari din fotbal. A lucrat cu jucători mari, precum Roberto Carlos sau Anelka. Dar un astfel de profesionist nu aduce cu el doar valoare pe banca noastră, ci şi mentalitatea. Acesta are capacitatea de a se adapta rapid la probleme. Ştim cât de puţin timp mai avem până la primul meci din preliminarii.

Cu Koln a reuşit să termine pe podium timp de trei ani. A ajuns şi în semifinalele Cupei UEFA. Nu spun că am adus un magician care va face minuni, dar am adus este un expert în revirimente rapide şi un profesionist care are capacitatea de a creşte coeziunea grupului. Am căutat genul de selecţioner care se potriveşte cel mai bine naţionalei, care poate construi performanţă alături de jucătorii selecţionabili.

Ne interesează Campionatul Mondial din 2018 în aceeaşi masură ca Euro 2020. Ne interesează construirea unei echipe care să fie apreciată de români. A dovedit calităţi de selecţioner, chiar dacă a fost doar la echipe de club. A transferat jucători de mai puţin de 21 de ani. Echipa naţională are nevoie de un selecţioner care să evalueze optim fiecare jucător.

Domnul Daum poate îndeplini acest obiectiv. Ne-am dorit un profesionist alături de care să construim o echipă pentru următorii 20 de ani. Obiectivul este calificarea la Campionatul Mondial din 2018. Suntem interesaţi de tot ce înseamnă viitorul naţionalei. Daum reprezintă soluţia ideală pentru staff-ul României. În privinţa staff-ului tehnic, veţi găsi întâlniri cu fostul staff şi Daum va hotărî cu cine va lucra", a spus Burleanu, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, Burleanu i-a atacat pe cei care au lipsit de la Comitetul Executiv şi l-a arătat cu degetul pe Gigi Becali ca principal vinovat pentru acest puci ratat.

"Gigi Becali i-a sunat aseară pe toţi membri Comitetului Executiv ca să-i preseze şi să-i conivngă să nu-l valideze azi pe Daum. Apoi, preşedintele LPF n-a vrut să vină la şedinţă. Mai mult, domnul Hulubei, teoretic apărătorul jucătorilor, ne-a dat un fax în ultimul moment şi ne-a spus că trebuie să meargă la un meci amical. E ca într-un film cu Hoţii şi vardiştii. Tuturor le e frică de această schimbare. Simt că le fuge pământul de sub picioare", a spus preşedintele FRF şocând pe toată lumea.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net