«Briliantul» nu mai străluceşte pe nici un plan. Cum a rămas Adrian Mutu fără soţie, fără echipă de fotbal şi fără afacere

Ultima actualizare:

    Adrian Mutu nu mai este implicat acum nici în fotbal, nici în afaceri, aşa că se poate relaxa o perioadăFoto: Mediafax
Adrian Mutu nu mai este implicat acum nici în fotbal, nici în afaceri, aşa că se poate relaxa o perioadăFoto: Mediafax

Ajuns la 36 de ani, Adrian Mutu nu mai străluceşte deloc. Din toamnă şi-a încheiat contractul cu Petrolul şi nu-şi găseşte echipă. A încercat în India, însă n-a mai ajuns la FC Pune, ci doar în Republica Dominicană, la plajă şi relaxare. Pe plan personal lucrurile sunt la fel de gri: s-a despărţit de soţia Consuelo, iar afacerile a decis să le închidă. Ultimul insucces îl constituie vânzarea fabricii de biodiesel, la un preţ de două ori mai mic decât investiţia iniţială.

”La omul sărac, nici boii nu trag”. Zicala românească, puţin adaptată, i se potriveşte de minune lui Adrian Mutu. Fotbalistul trece printre-o perioadă proastă din toate punctele de vedere. Fotbalistic nu-şi găseşte echipă şi, într-un moment de slăbiciune, chiar a mărturisit că ar vrea să se lase fotbal. A renunţat la contractul cu Petrolul în toamnă, în speranţa unui angajament mai bănos în India, însă lucrurile nu s-au concretizat, iar de atunci ”Briliantul” a rămas şomer de lux. A încercat să ajungă la Fiorentina, unde antrenorul ar fi fost dispus să-l primească pentru o perioadă de probă, dar, în cele din urmă, nu a mai bătut drumul până în Italia. Oficial, a motivat absenţa de la antrenamentele grupării ”viola” de problemele de sănătate ale mamei, neoficial însă, atacantul ar fi fost dezamăgit că I se cere să dea probe de joc la o echipă unde a făcut furori între anii 2006-2011. Personal, Mutu ”stă” la fel e prost. S-a despărţit anul trecut de soţia Consuleo şi îşi vede cele două fete extreme de rar. 

Ca şi cum aceste lucruri nu ar fi fost de ajuns, internaţionalul român mai primeşte o lovitură. De această dată în afaceri. După anunţul celor de la ANAF, care i-au blocat conturile ca urmare a unor datorii uriaşe la Fisc, Adi mai are parte de veşti proaste. Potrivit unui document prezentat de Energy Report, Mutu a vândut fabrica de biodiesel din Bihor cu aproape 5 milioane de euro, de două ori mai puţin decât a fost investiţia iniţială, în 2013. Această nouă ”pagubă” se înscrie în lungul şir al afacerilor în care Adi a dat greş. A investit sute de mii de euro într-un club din Bucureşti, pe care l-a închis după câteva luni. A urmat o afacere cu haine, lansată cu mare fast în Italia şi Franţa, firma lui şi a lui Consuelo dând faliment relativ repede. A urmat un parteneriat cu un producător de băuturi alcoolice care a scos pe piaţă ”Dieci di Mutu”, un vin care n-a avut deloc succes. Împins de la spate de gândurile de bussines, fotbalistul şi-a deschis un restaurant la Florenţa. Aştepta să fie o mare lovitură în materie, însă s-a dovedit a fi doar un fâs.

Soţia l-a lăsat baltă

Petrolul a fost ultima echipă la care a evoluat Mutu
Petrolul a fost ultima echipă la care a evoluat Mutu

Adi nu are noroc nici în viaţa particulară. După ce a divorţat de Alexandra Dinu, cu care are un fiu, Mario, Adi s-a refugiat în braţele lui Consuelo, frumoasa din Republica Dominicană alături de care are două fete, Adriana şi Maya. Anul trecut însă, ei s-au despărţit, ”gurile rele" afirmând că problemele ar fi fost provocate de desele escapade ale ”Briliantului”. Din 2013, de când Adi s-a mutat în ţară, Consuelo nu a venit deloc în România.

Speră să mai prindă un contract


    Petrolul a fost ultima echipă la care a evoluat MutuFoto: Răzvan Păsărică
Petrolul a fost ultima echipă la care a evoluat MutuFoto: Răzvan Păsărică

Ajuns la 36 de ani, atacantul nu mai are căutare. A fost la un pas să ajungă în India, însă transferul a picat. A încercat o revenire la Fiorentina, dar nici acolo nu s-au concretizat lucrurile. Ar vrea să mai joace un an, iar cea mai bună variantă pentru el ar fi să îmbrace din nou tricoul lui Dinamo. Şefii din ”Groapă” îl vor, însă trebuie să-l convingă pe patronul Ionuţ Negoiţă că Adi i-ar putea ajuta măcar până în vară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net