Brazilianul Eric, în lacrimi! A jucat 12 ani pentru o cupă

Ultima actualizare:

    Eric de Oliveira, la primul trofeu din carieră
Eric de Oliveira, la primul trofeu din carieră

Brazilianul Eric de Oliveira a marcat golul victoriei în finala Cupei României, câștigând astfel primul său trofeu din carieră.

După un meci dramatic, decis în prelungiri, Viitorul a răpus Astra (2-1), trecându-și în vitrină prima Cupă din scurta istorie a clubului. Eroul echipei lui Hagi a fost veteranul Eric, care și-a făcut cadou o cupă pe care a așteptat-o de 12 ani.

Lacrimile brazilianului Eric au vorbit de la sine despre încrâncenarea cu care Viitorul și Astra și-au disputat sâmbătă seara ultimul act al Cupei României. Cu golul din minutul 105, sud-americanul de 33 de ani și-a îndeplinit visul pe care l-a avut în 2007, atunci când a ajuns în țara noastră. „Sunt de 12 ani în România, mi-am propus să fiu un fotbalist mare și să iau multe trofee”, a spus printre lacrimi jucătorul care a strâns între timp peste 200 de meciuri în toate competițiile pentru formațiile Gaz Metan, Pandurii și Viitorul.

Din păcate, marile victorii au stat departe de talentatul Eric, care și-a încercat norocul și prin alte campionate (Ucraina, Arabia Saudită, Japonia și Qatar). Două finale pierdute, una cu Al-Ahli Jeddah și una de Cupa Ligii cu Pandurii au fost singurele trofee de care s-a apropiat brazilianul, fără succes însă. „Dumnezeu m-a răsplătit după o muncă de 12 ani. Eu n-am făcut nimic, băieții au alergat și au muncit. E meritul lor!”, a completat unul dintre cei mai prolifici fotbaliști străini care au evoluat vreodată în România. Dacă va mai rămâne un an la Viitorul, Eric de Oliveira va avea șansa să devină străinul cu cele mai multe goluri marcate în Liga I, titlu deținut deocamdată de conaționalul Wesley.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net