Botoşani, victima preferată a Stelei

Ultima actualizare:

    Steliştii au nevoie de victorie pentru a  rămâne pe primul loc
Steliştii au nevoie de victorie pentru a rămâne pe primul loc

FC Botoşani a fost o nucă tare a Ligii 1 în ultimele sezoane, dar nu pentru toată lumea. Cu Steaua n-a mişcat în front, pierzând toate cele opt partide din 2013 încoace, când moldovenii au promovat în primul eşalon.

Meciurile dintre cele două echipe au fost tot timpul precedate de declaraţii amuzante sau războinice. Valeriu Iftime, acţionarul botoşănenilor, a jucat rolul de bufon şi a învăluit întâlnirile cu Steaua într-o veselie totală. La final a rămas însă doar cu circul pentru că echipa lui n-a obţinut nici măcar un punct din 24 posibile.

Primul Botoşani – Steaua s-a jucat în septembrie 2013, iar oaspeţii au câştigat cu 2-1 prin golurile lui Szukala şi Piovaccari. Au urmat apoi patru jocuri consecutive câştigate de Bucureşteni fără ca moldovenii să înscrie, scoruri 4-0, 2-0, 2-0, şi 1-0. În noiembrie 2015, pe teren neutru, la Cluj, s-a disputat cel mai spectaculos duel dintre cele două echipe. A fost 5-3 pentru trupa lui Mirel Rădoi, care a contat atunci pe reuşitele lui Breeveld, Tade, Râpă şi dubla lui Stanciu.

Pentru Pustai şi ai lui au înscris Dan Roman, Martinus şi Cabrera. Apoi, din nou secetă la Botoşani, ca în luna iulie: două de 0-2, unul în campionat şi unul în Cupa Ligii. În total, 20 de goluri marcate de Steaua şi doar 4 de Botoşani. Nicio statistică nu merge însă la nesfârşit şi Steaua are pe conştiinţă nişte rateuri uriaşe cu echipe în faţa cărora a defilat de cele mai multe ori. Acum, când îi arde buza, pentru că CS U Craiova îi suflă în ceafă, se poate orice. Mai ales că, învinsă în ultimele două etape de CFR şi de Voluntari, trupa lui Leo Grozavu are totuşi şansa s-o scoată din play-off pe Dinamo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net