Botoşani, a 32-a săgeată spre Europa

Ultima actualizare:

    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

În ultimii 59 de ani, 31 de formaţii româneşti şi-au măsurat forţele în competiţiile europene. Joi seară (2 iulie), FC Botoşani îşi va face intrarea în acest cerc select.

În august 1956, într-o partidă cu Galatasaray din Cupa Campionilor, Dinamo era prima echipă de la noi care simţea „parfumul” meciurilor europene cu miză. Ulterior, alte grupări autohtone au intrat rând pe rând în scenă, totalul cluburilor implicate în Europa de-a lungul timpului fiind de 31. A 32-a va fi în această seară FC Botoşani, care primeşte vizita georgienilor de la FC Ţkinvali în primul tur preliminar al Ligii Europa.

Evident, debutul european al trupei antrenate de Leo Grozavu a stârnit un interes enorm în oraşul moldovean, toate cele 6.000 de bilete scoase la vânzare fiind epuizate.

Cu multe schimbări în lotul de jucători faţă de sezonul trecut, Botoşaniul ar trebui să nu aibă mari emoţii pentru calificarea în turul doi, acolo unde o aşteaptă o confruntare mult mai dificilă cu Legia Varşovia. „Aceste două meciuri de Europa League le privim ca pe nişte meciuri de pregătire pentru campionat. Am avut doar patru amicale, iar unii n-au jucat nici măcar două jocuri”, s-a plâns tehnicianul Leo Grozavu înaintea „dublei” cu georgienii.

În schimb, finanţatorul Valeriu Iftime nu concepe decât o calificare la pas. „Vreau să nu ne facem de râs. Ar fi o lipsă de performanţă totală să ne scoată cei din Georgia”, a precizat acesta.

Echipele româneşti care au jucat în cupele europene

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net