Borja Valle a cucerit și fanii din Spania cu golul marcat pentru Dinamo

Ultima actualizare:

    Borja Valle a marcat un gol de generic FOTO: Sportpictures.eu
Borja Valle a marcat un gol de generic FOTO: Sportpictures.eu

Adus de Dinamo din postura de jucător liber de contract, spaniolul Borja Valle a avut un debut pe care nici nu îl spera în Liga 1: cu un gol de la mijlocul terenului, marcat la 25 de minute de la intrarea pe teren.

În vârstă de 28 de ani, jucătorul cu cel mai mare salariu din campionatul intern a ajuns direct pe site-urile prestigioase din străinătate după ce l-a executat pe portarul Botoșaniului, Pap, cu un șut de la 55 de metri, din propria jumătate de teren. ”Marca”, ”As”, ESPN sau ”The Sun” îl propun pe proaspătul jucător dinamovist în ierarhia Topului Puskas, care recompensează cel mai frumos gol al anului.

”E posibil să fie cel mai frumos gol al meu. Nu cred că am dat niciodată un așa gol. Sunt foarte fericit pentru acest rezultat și pentru echipă. Sunt de patru zile aici. Acum, din cauza coronavirusului, noi rezervele stăm în tribună și vedem meciul mai bine. Am văzut că portarul iese și mă gândeam la execuția asta de când am intrat pe teren”, a declarat, după meci, Borja Valle. Prin reușita lui, ibericul a stabilit rezultatul final al meciului Dinamo – FC Botoșani, 1-1.

Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF, a declarat că de mult timp nu a mai văzut un jucător cu calitățile spaniolului în Liga 1. ”E un jucător pe care nu l-am mai văzut demult importat aici, în România, cum a fost Demollari, cum a fost Adailton. Cam acelaşi stil este acest băiat. Probabil că atunci când vor fi pregătiţi şi fizic, Dinamo va juca foarte bine. Au într-adevăr valoare spaniolii ăştia pe care i-au adus”, a spus Mihai Stoichiţă. Albanezul Demollari a jucat la Dinamo în primii ani de după Revoluție și e considerat în continuare cel mai bun jucător străin care a evoluat în România. În ceea ce-l privește pe Adailton, acesta a jucat la FC Vaslui în perioada 2010 – 2012, până la 39 de ani.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net