Borcea: «Inima mea e mai importantă decât Dinamo!»

Ultima actualizare:

Cristi Borcea despre:

Începuturi şi mulţumiri. "Au fost 17 ani de momente plăcute. Nea Cornel Dinu m-a adus la Dinamo într-un moment în care clubul era pe locul 12 şi nu aveam bani de apă plată sau apă minerală. Lui îi datorez cel mai mult. A fost prieten, antrenor, conducător şi multe altele. Când am venit eu, Dinamo era în pragul desfiinţării. Cele mai mari succese au fost victoriile cu 1-0 şi 4-2 în faţa Stelei, pe Ghencea".

Momentul şi motivul retragerii. "În iarnă eram decis să mă retrag, să fac pasul înapoi, dar am hotărât să continuăm după o discuţie cu domnul Badea. A venit însă acea problemă de sănătate, la inimă şi mi-am dat seama că cel mai important în viaţă e să fii sănătos. De asta e mai bine să mă retrag. Motiv mai mare decât să-ţi scoată inima din piept, s-o oprească şi s-o pună de-o parte câteva minute, ce poate fi?"

Posibilitatea de a reveni. "A fost o decizie foarte greu de luat. Am fost alături de Dinamo atâta timp şi acest club va rămâne în sufletul meu toată viaţa. Nu va exista o altă echipă unde mă veţi vedea vreodată. Pentru mine există Dinamo sau nimic. Acum, actele sunt semnate. Totul s-a încheiat, dar dacă vreodată mă voi simţi apt din punct de vedere fizic şi psihic, voi discuta cu Dragoş şi cu domnul Badea revenirea mea la Dinamo".

Badea şi Săvulescu. "Le mulţumesc colegilor mei, domnul Badea şi Dragoş (n.r. Dragoş Săvulescu), îmi permit să îi spun aşa. Au fost şi momente mai neplăcute, momente de rătăcire, dar aşa se întâmplă peste tot. Am regretat totul imediat şi la fel şi el. Am văzut în el dorinţa şi pofta mea de la 28 de ani şi cred că Dragoş va aduce trofee la Dinamo".

Regrete. "Titlul pierdut în faţa Unirii Urziceni a fost cea mai mare dezamăgire pentru mine. De atunci, 95% din nopţi le-am dormit cu medicamente. Aveam o echipă extraordinară şi noi trebuia să fim campioni. A fost cea mai neagră zi din viaţa mea. Atunci au început şi problemele financiare pentru club. Apoi, regret ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor, în faţa lui Lazio, în 2007".

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net