Bombe în loc de goluri

Ultima actualizare:

    Fotbaliștii au revenit  la hotel mergând pe  jos, însoțiți de  jandarmi înarmați
Fotbaliștii au revenit la hotel mergând pe jos, însoțiți de jandarmi înarmați

Marţi seară, spectacolul fotbalistic oferit de fazele avansate ale Ligii Campionilor a fost pus în umbră de un atac iresponsabil asupra autocarului echipei Borussia Dortmund, care se pregătea de meciul de pe teren propriu cu AS Monaco.

Trei dispozitive artizanale confecţionate cu bucăţi de ţeavă şi plasate într-un gard viu de pe marginea drumului au pus frână fotbalului de cel mai înalt nivel. Deplasându-se spre arena „Signal Iduna Park”, acolo unde 80.000 de fani aşteptau un meci de gală din sferturile Ligii Campionilor, jucătorii Borussiei Dortmund s-au trezit într-un plin bombardament. “Am plecat de la hotel la 19.15, iar autocarul tocmai intra pe drumul principal când s-a auzit o explozie enormă. Eu eram pe locurile din spate, lângă Marc Bartra. El a fost rănit de bucăţi de sticlă. După explozii, ne-am pus toţi pe jos, nu ştiam ce s-a întâmplat. Suntem toţi şocaţi”, a relatat portarul elveţian Roman Burki. 

“E dificil să loveşti o maşină în mers, iar să detonezi bombe e şi mai greu. E nevoie de multă experienţă în realizarea şi acţionarea explozibililor”, a declarat şeful poliţiei din Dortmund, afirmaţie care a lăsat de înţeles că atacul criminal a fost unul premeditat şi pregătit cu minuţiozitate. Intrate imediat în alertă, serviciile secrete au pornit ancheta pe două piste principale: un atac terorist al unei grupări islamiste sau o răzbunare antifascistă, clubul Borussia fiind acuzat deseori de toleranţă faţă de suporterii neo-nazişti şi rasişti. 


    Așa arată geamul  autocarului unde suflul  exploziei a făcut  cele mai mari pagube
Așa arată geamul autocarului unde suflul exploziei a făcut cele mai mari pagube

La faţa locului au fost găsite mai multe scrisori, în una dintre ele apărând  mesajul “În numele lui Allah cel milostiv” şi se face referire la sângerosul atac de la Berlin din decembrie 2016, atunci când un camion a intrat în mulţimea adunată la Târgul de Crăciun. De asemenea, n-a fost uitată nici cancelarul Angela Merkel, unul dintre liderii politici mondiali. “Avioanele tale zboară în continuare deasupra califatului şi omoară musulmani”, ar fi transmis atacatorii. 


    Autocarul a fost  flancat imediat de  mașini ale forțelor  de ordine, dar și  de ambulanțe
Autocarul a fost flancat imediat de mașini ale forțelor de ordine, dar și de ambulanțe

Fanii francezi, luaţi acasă de nemţi

Bombele de la Dortmund au stricat planurile grupului de suporteri ai echipei AS Monaco, care ar fi trebuit să revină în Franţa imediat după meciul de marţi seară. Totuşi, cea mai mare parte a fanilor monegasci au rămas încă o zi în Germania, asta şi prin bunăvoinţa nemţilor. Mai exact, susţinătorii Borussiei s-au mobilizat în special pe reţelele de socializare, oferindu-le cazare gratuită oaspeţilor.

Fundaşul Bartra, operat la mână 


    Bartra a fost  externat ieri  la prânz
Bartra a fost externat ieri la prânz

Marc Bartra, fundaşul spaniol al echipei Borussia Dortmund, a fost singurul care a avut de suferit în urma exploziilor care au vizat marţi seară autocarul formaţiei germane. “Diagnosticul: fractură de radius şi rămăşiţe de corpuri străine la încheietura mâinii drepte. Este operat în acest moment. Însănătoşire grabnică, Marcu!”, a fost mesajul postat de clubul Borussia Dortmund imediat după incident. În vârstă de 26 de ani, Marc Bartra e catalan la origine şi a crescut la academia clubului FC Barcelona, celebra La Masia. Stoper de meserie, Bartra n-a reuşit să-şi câştige un loc de titular la FC Barcelona, astfel că în vara anului trecut a acceptat un transfer în Germania, la Borussia Dortmund, care a plătit aproximativ 8 milioane de euro în schimbul său. Pe plan internaţional, Bartra a evoluat pentru toate naţionalele de juniori ale Spaniei, iar în 2014 şi-a făcut debutul la prima reprezentativă a ibericilor, sub comanda selecţionerului Vicente del Bosque. De asemenea, Marc Bartra a făcut parte din lotul naţionalei mari a Spaniei la Euro 2016.

Ultima oră

Procurorii germani au anunţat arestarea unei persoane “cu legături islamiste” în ancheta privind exploziile din apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund. Purtătorul de cuvânt al Parchetului din Karlsruhe, Frauke Koehle, a precizat că trei scrisori cu acelaşi font au fost descoperite în apropiere de locul exploziilor, iar acestea arată că atacatorul are legături cu Statul Islamic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net