Blestemul campionilor

Ultima actualizare:

    Torres a marcat în  finala Campionatului  European din 2008
Torres a marcat în finala Campionatului European din 2008

Spania este marea favorită a turneului final ce începe vineri la Varşovia, cel puţin în viziunea oamenilor de fotbal şi a caselor de pariuri. Ibericii şi-au păstrat antrenorul, stilul şi cei mai mulţi dintre jucători. Marile absenţe sunt David Villa şi Carles Puyol, însă Casillas, Iniesta sau Xavi n-au plecat nicăieri.

Spania are două motive de îngrijorare. În primul rând, statistica nu e de partea lor. Nici o echipă care a câştigat Campionatul European nu a reuşit să menţină trofeul mai mult de patru ani.

Cel mai aproape de a-şi păstra "coroana" au fost două echipe ce nici nu mai există: URSS (câştigătoare în ‘60, finalistă în 64) şi Germania de Vest (câştigătoare în 72, finalistă în 76). De atunci, câştigătoarea turneului euopean nu a reuşit nici măcar să ajungă în finala următoare.

Mai mult, Franţa a reuşit "performanţa" de a câştiga turneul în 1984 şi a rata calificarea la cel din 1988. Apoi, a doua problemă a ibericilor ar fi că pe la colţuri sau mai direct se vorbeşte de un război rece între jucătorii de la Real Madrid şi cei de la Barcelona, "cocoşii" fiind în special Sergio Ramos şi Pique, adică apărătorii centrali ai Spaniei. Într-un interviu acordat pentru Canal+, mijlocaşul catalanilor, Xavi Hernandez, s-a referit la relaţia dintre fotbaliştii celor două echipe: "Noi i-am felicitat atunci când au câştigat. Am fost respectuoşi cu ei, însă nu am primit acelaşi tratament din partea lor!".

Încă o confirmare că între jucătorii Spaniei de la Real (Casillas, Sergio Ramos, Albiol, Arbeloa, Xabi Alonso) şi cei de la Barcelona (Valdes, Pique, Iniesta, Xavi Hernandez, Fabregas, Busquets, Pedro) există probleme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net