Blestemul atacanţilor care au trădat Dinamo pentru Steaua

Ultima actualizare:

    Gnohere le-a dat  mari bătăi de cap  fundaşilor Stelei  în meciul directFoto: Mediafax
Gnohere le-a dat mari bătăi de cap fundaşilor Stelei în meciul directFoto: Mediafax

„Bizonul” Harlem Gnohere i-a părăsit pe dinamovişti şi a ales să activeze în atacul Stelei. A luat aceeaşi decizie ca Marica, Ţucudean sau Lemnaru, „vârfuri” care s-au făcut de râs la duşmanii celor din „Ştefan cel Mare”.

Harlem Gnohere a negat până la reunirea lotului lui Ioan Andone că va pleca şi va evolua tocmai la trupa lui Laurenţiu Reghecampf, însă până la urmă a ales banii lui Gigi Becali. În Ghencea va câştiga 15.000 de euro lunar, plus că a primit 50.000 de euro la semnătură. Mutarea i-a enervat pe dinamovişti, în condiţiile în care el a negat luni de zile că va trăda. Mai mult, la noua echipă îi va fi greu să fie titular în faţa lui Alibec şi e puţin probabil ca Reghecampf îi va folosi pe amândoi simultan.


    Gnohere, alături de  preşedintele Argăseală,  la prima fotografie  ca jucător al Stelei
Gnohere, alături de preşedintele Argăseală, la prima fotografie ca jucător al Stelei

Interesant e că a şi refuzat o ofertă din zona Golfului, unde ar fi obţinut o sumă de trei ori mai mare faţă de ceea ce-i oferă steliştii. Astfel, „Bizonul” a ales o formaţie unde va fi o rezervă bine plătită şi pare că viitorul său va fi identic cu al celorlalţi atacanţi care au preferat să schimbe tabăra dinamovistă pentru rivala de moarte. Ca exemple recente îi avem pe Ciprian Marica, George Ţucudean şi Valentin Lemnaru.

Primul a fost crescut de roş-albi, a fost apreciat inclusiv de galerie şi a câştigat titluri şi o Cupă. În ianuarie anul trecut, după un periplu pe la cluburi din străinătate, s-a întors în ţară, dar la Steaua. A bifat doar câteva meciuri, nu a marcat nici un gol şi a stat mai mult accidentat. În mai şi-a reziliat contractul, iar în octombrie, la 31 de ani, s-a retras.

La fel s-a întâmplat şi cu Ţucudean. George a venit de la Arad la Dinamo şi-n scurt timp şi-a atras porecla de „Ţucu-gol”. A fost golgheterul echipei şi a plecat din Liga I, la Standard Liege, în Belgia. La revenirea în campionatul intern, după ce a mai evoluat şi pentru alte cluburi străine, i-a preferat pe roş-albaştri. Aici a jucat doar din ianuarie 2015 până în septembrie, a punctat de cinci ori şi a părăsit echipa pe uşa din dos. Acum se desparte de Pandurii şi aşteaptă oferte.

Lemnaru e un alt atacant care a avut aceeaşi soartă ca ceilalţi trădători. A evoluat la Dinamo, inclusiv la echipa secundă, însă în vara lui 2014 s-a dus la Steaua. Valentin nu a jucat nici un meci oficial în campionat sau în Cupe, singura sa „performanţă” fiind bifarea a 19 minute în tricoul Stelei într-un meci cu Aktobe din competiţiile europene. Acum joacă în ligile inferioare, la Academica Clinceni. Oricum, „vârfurilor” li se alătură şi alţi fotbalişti de profil ofensiv care au dat Dinamo pentru Steaua, iar cariera lor a decăzut, exemple fiind „Prinţul” Cristea, Păcurar sau Pleşan.

Rednic a vrut să-l transfere la arabi

simeon stalpnicul png

Mircea Rednic e antrenorul care i-a lansat cariera lui Gnohere, iar fiica tehnicianului, Luana, e cea care-l impresariază pe francez. „Puriul” nu înţelege decizia „Bizonului”, mai ales că ar fi putut pleca la un club arab. „Nu am mai vorbit de mult cu el. Nu înţeleg de ce a ales Steaua, când a avut oferte pentru un salariu de 45.000 de euro pe lună. A fost decizia lui. Problema e că în Ghencea e Alibec, care sigur va fi titular. Deci, Gnohere va fi mai mult rezervă”, a explicat Rednic.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net