Beşiktaş, calificare istorică în optimile Ligii Campionilor?

Ultima actualizare:

    "Vulturii" şi-au făcut super-echipă pentru acest sezon de Liga Campionilor. Pepe, fost la Real Madrid, e doar una dintre vedetele care au ajuns la IstanbulFoto: Facebook
"Vulturii" şi-au făcut super-echipă pentru acest sezon de Liga Campionilor. Pepe, fost la Real Madrid, e doar una dintre vedetele care au ajuns la IstanbulFoto: Facebook

Beşiktaş a fost tot timpul al treilea club ca importanţă din Istanbul şi a stat mereu în umbra marilor rivale, Galatasaray şi Fenerbahce., „Vulturii negrii” traversează însă o perioadă extraordinară şi, după ce şi-au adjudecat ultimele două tilturi interne, sunt pe cale să lovească şi în Europa!

Campioana Turciei s-a calificat direct în grupele Ligii Campionilor şi a avut norocul să cadă într-o grupă fără o echipă de top, ci doar alături de Monaco, Porto şi Leipzig. Iar băieţii lui Senol Guneş şi-au dat seama că e acum ori niciodată! Astfel, Negredo şi compania au început ca din tun meciurile din grupe şi după victorii în Portugalia şi Franţa şi succes acasă cu nemţii s-au văzut lideri cu maximum de puncte. Şi după doar al patrulea meci pot să-şi asigure matematic calificarea în primăvara europeană. E nevoie de doar un egal cu monegascii, diseară, pe Vodafone Arena, pentru ca Beşiktaş să fie sigură că nu mai poate cădea mai jos de locul 2. Ar fi o performanţă unică şi fără precedent în istoria de 114 ani a clubului de pe malul Bosforului, care a mai văzut ghioceii în Liga Campionilor în 1988, dar atunci se numea Cupa Campionilor şi avea un cu totul alt format. O altă partidă tare a serii se anunţă la Londra, unde Real Madrid şi Tottenham trebuie să-şi tranşeze pe Wembley cine câştigă grupa şi cine încheie pe doi. Acum ambele sunt la egalitate, cu 7 puncte.

Napoli lui Chiricheş, ultima şansă cu City

San Paolo din Napoli va arde diseară pentru că trupa din Campania îşi va juca locul în optimi chiar în faţa liderului din Premier League. Cu doar trei puncte după trei partide, Chiricheş şi compania sunt în spatele lui Şahtior Doneţk, şi doar o victorie o mai poate ţine în cursă. Echipa lui Guardiola nu va veni în vacanţă pentru că îşi poate rezolva în mare parte calificarea încă de pe acum, în cazul unui succes. Căpitanul naţionalei României arse, ca de obicei, puţine şanse să transpire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net