Bellu şi Bitang au demisionat

Ultima actualizare:

    Bellu şi Bitang
Bellu şi Bitang

Antrenorii coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică au renunţat la posturi şi nu vor face deplasarea la Campionatele Mondiale din China.

Octavian Bellu şi Mariana Bitang s-au retras din funcţie şi în vară, anunţându-i pe şefi prin e-mail, dar au revenit asupra deciziei.

“După Campionatele Europene, după luna iunie, calitatea noastră de antrenori coordonatori a încetat. Este o decizie definitivă. Încercăm să mai ajutăm cum putem, am făcut cât am putut”, a spus Bitang. Deşi nu se vor mai implica la nivel de Olimpiadă, totuşi ei vor respecta contractul de a continua proiectul de dezvoltare şi selecţie a copiilor în perioada 2014-2016. Acum, echipa României, format din şapte gimnaste, va participa în octombrie la Mondialele din China, dar staff-ul tehnic va fi alcătuit din Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu şi Cristian Moldovan, fără Bellu şi Bitang, care au anunţat federalii că nu vor face deplasarea. Gestul lor vine la patru luni după alegerile pentru şefia COSR, când după ce a pierdut funcţia Bellu a spus că nu ştie dacă va mai continua să pregătească lotul. Imediat, ambii şi-au trimis demisiile prin e-mail, dar la două luni s-au întors alături de echipă. Conducătorii vor încerca şi acum să-i facă să se răzgândească şi să amâne hotărârea lor până după data de 12 octombrie, atunci când se termină turneul final de pe tărâm chinezesc.

"Renunţarea lor este o pierdere pentru România, dar nu ştiu încă dacă există o poziţie oficială a dânşilor în această privinţă. Eu mi-aş dori să rămână şi să continue lucrurile frumoase pe care le-au făcut împreună la lotul naţional de gimnastică. România are nevoie de domnul Octavian Bellu şi de doamna Mariana Bitang", a spus preşedintele COSR, Alin Petrache.

"E o pierdere mare pentru gimnastica românească”, a declarat şi Nadia Comăneci.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net