Bawab, la Dinamo!

Ultima actualizare:

    Bawab va purta tricoul cu numărul opt la Dinamofoto: www.fcdinamo.ro
Bawab va purta tricoul cu numărul opt la Dinamofoto: www.fcdinamo.ro

Dinamo l-a transferat pe atacantului iordanian Tha'er Bawab, jucătorul semnând un contract pe un an şi jumătate.

Siteul oficial l-a prezentat pe Bawab:

"Ultima oară la Umm Salal SC (Qatar), Al Bawab s-a născut la Amman pe 1 martie 1985 și s-a consacrat în fotbalul românesc în perioada 2010-2016, marcând 37 de goluri în 142 de meciuri în Liga 1 Orange pentru Gloria Bistrița, Gaz Metan Mediaș, CS U Craiova și FCSB.Transferat la 18 ani, în 2003, de Real Madrid de la juniorii clubului UE Cornella, Al Bawab a jucat până în 2010 în ligile inferioare ale campionatului spaniol pentru Real Madrid C, Barcelona B, Hospitalet, Alfaro și Moratalla.Noul jucător al echipei din Ștefan cel Mare a efectuat în această dimineață vizita medicală la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS), a semnat un contract cu FC Dinamo București până la 30 iunie 2018 și se va alătura lotului pregătit de antrenorul Ioan Andone în cantonamentul de la Săftica.142 de partide în prima ligă din România a adunat Al Bawab la Gloria Bistrița (7), Gaz Metan Mediaș (83), CS U Craiova (44) și FCSB (8). A marcat 37 de goluri în Liga 1 Orange pentru Gaz Metan Mediaș (24), CS U Craiova (12) și FCSB (1).5 goluri a marcat Al Bawab pentru echipa națională a Iordaniei în 23 de meciuri. Al Bawab a jucat în acest an pentru prima reprezentativă în partida amicală cu Georgia, 1-0 pentru Iordania, disputată săptămâna trecută la Dubai.6 jocuri a evoluat Al Bawab în Europa League, la Gaz Metan Mediaș, pentru care a marcat două goluri în ambele partide cu Mainz, din 2011.2 goluri în 7 meciuri a marcat Al Bawab în prima parte a acestui sezon competițional pentru Umm Salal SC (Qatar)".

Dinamoviştii au încercat să-l aducă şi pe Obinna, dar atacantul avea probleme medicale.

"Eu mi-aş fi dorit să treacă vizita medicală şi să rămână. E un jucător cu un CV impresionant. Cred că ne putea ajuta foarte mult, dar nu puteam să aducem un jucător care să joace un meci şi două luni să stea. Cred că are o problemă pe care...nu pot să-mi dau seama de ce a ajuns în situaţia asta. Din câte ştiu nu e picat încă, dar are o problemă medicală. Până la urmă nu sunt eu cel care decide dacă rămâne sau nu.

Eu cred că Dinamo are nevoie de jucătorul Obinna, dar avem nevoie de el să fie sănătos, nu să nu poată să joace. Până la urmă să vedem ce spune doctorul, eu îmi doresc să fie ok. Jucătorul spune că e ok din toate punctele de vedere, dar e o problemă pe care eu am semnalat-o şi am spus-o. Nu e corect să joci un meci şi două luni să stai. Dacă ar fi sănătos...Obinna are nişte calităţi extraordinare. Toţi care facem parte din scouting facem un raport asupra jucătorilor pe care îi urmărim. Eu am spus că are o problemă, de ce joacă aşa rar?", a declarat Dănuţ Lupu la Digi Sport.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net